Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Α.Σαμαράς στην Bild:Δεν θέλουμε χρήματα αλλά αέρα να ανασάνουμε

Α.Σαμαράς στην Bild:Δεν θέλουμε χρήματα αλλά αέρα να ανασάνουμε
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.08.2012 | 08:53

- Περισσότερο χρόνο ζητάει ο Έλληνας Πρωθυπουργός με την συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα
- Να σταματήσουν οι Ευρωπαίοι τις δηλώσεις περί εξόδου από το ευρώ είναι το μήνυμα του Α.Σαμαρά που θα προσπαθήσει να το ''περάσει'' και σήμερα στην συνάντηση με τον Ζ.Κ.Γιούνκερ στις 17.30 στο Μαξίμου
- ''Επιστροφή της Ελλάδας στην δραχμή θα σήμαινε καταστροφή για τη χώρα'' τονίζει ο Α.Σαμαράς

Σε συνέντευξή του προς την Bild o έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τονίζει ότι η Αθήνα ζητά να της δοθεί περισσότερος χρόνος για να ανακάμψει η οικονομία και να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις.

«Δεν ζητούμε περισσότερα χρήματα…Αυτό που θέλουμε είναι λίγος αέρας για να ανασάνουμε, να βάλουμε μπροστά την οικονομία και να αυξήσουμε τα κρατικά έσοδα. Περισσότερος χρόνος δεν σημαίνει αυτόματα και περισσότερα χρήματα», επισήμανε στην συνέντευξή του προς τη γερμανική εφημερίδα ο κ. Σαμαράς.

Αναφερόμενος στους ευρωπαίους εταίρους ο έλληνας πρωθυπουργός τονίζει ότι «θα πρέπει να εγκαταλείψουμε αυτή την αρνητική ψυχολογία που μοιάζει σαν μια βαθιά μαύρη τρύπα» και προσθέτει ότι «οι Έλληνες ψήφισαν μια νέα κυβέρνηση προκειμένου αυτή να βάλει τη χώρα σε μια νέα πορεία».

Καταστροφή για την Ελλάδα η επιστροφή στη δραχμή

«Σημειώνεται πρόοδος στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στις ιδιωτικοποιήσεις και δεν είναι δίκαιο το ότι υπάρχουν κάποιοι στην Ευρώπη που θέλουν να μας ρίξουν πίσω στην τρύπα». Μια επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή θα ήταν, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά «μια καταστροφή για την Ελλάδα». Κάτι τέτοιο θα σήμαινε «τουλάχιστον πέντε χρόνια ύφεσης και αύξηση της ανεργίας σε ποσοστά άνω του 40%. Θα ήταν ένας εφιάλτης για την Ελλάδα: οικονομική κατάρρευση, κοινωνική αναταραχή και μια πρωτοφανή κρίση της δημοκρατίας» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς για να προσθέσει ότι «στο τέλος θα ήταν όπως στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης».

Πηγή Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης :

   Διαδώστε αυτό το άρθρο