Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Α.Τσίπρας: Αβανταδόροι της ακροδεξιάς όσοι την συνδέουν με την αριστερά

Α.Τσίπρας: Αβανταδόροι της ακροδεξιάς όσοι την συνδέουν με την αριστερά
Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τους κατηγόρησε ότι είναι ανιστόρητοι και επικίνδυνοι και στην προσπάθεια τους να σώσουν το σύστημα γίνονται αβανταδόροι της ακροδεξιάς και νομιμοποιούν την δράση της.
Επίθεση εναντίον της τρικομματικής κυβέρνησης ενόψει της οριστικοποίησης του νέου πακέτου αλλά και εναντίον όσων συγχέουν τη δράση της Χρυσής Αυγής με τους αγώνες της Αριστερας εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
 
Στηλιτεύοντας τη δυστοκία στην οριστικοποίηση του πακέτου, ο κ. Τσίπρας είπε: «Από ό,τι φαίνεται ψάχνουν το κατάλληλο περιτύλιγμα ώστε να σερβιριστούν στον ελληνικό λαό το προαποφασισμένα μέτρα κατεδάφισης της κοινωνίας από την τρόικα εσωτερικού». Περιέγραψε δε τον στόχο της επιμήκυνσης ως «δωράκι»:
 
«Το νεοφιλευλεύθερο λόμπι του μνημονίου παίζει τα ρέστα του» προσπαθώντας να περάσει ως επιτυχία το «δωράκι» της επιμήκυνσης το οποίο χαρακτήρισε «μπαγιάτικο» δεδομένου ότι είχε προταθεί και κατά το παρελθόν, «αλλά απορρίφθηκε από την κυβέρνηση Παπαδήμου».
 
Ανέφερε ότι οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει «το μέγεθος της πολιτικής εξαπάτησης που υπέστησαν από τα τρία κόμματα με γνώμονα την ιερά βίβλο του μνημονίου» και υποστήριξε ότι το μνημόνιο έχει θέσει υπό απειλή τη Δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή.
 
Κατήγγειλε μάλιστα όσους επιχειρούν να συνδέσουν την αριστερά με την ακροδεξιά.
«Υπάρχει ένα ενιαίο κέντρο προπαγάνδας και χυδαιότητας. Επιχειρούν να εξισώσουν την αριστερή και προοδευτική παράταξη με την ακροδεξιά και τους νεοναζί. Είναι ανιστόρητοι και επικίνδυνοι, στην προσπάθεια τους να σώσουν το σύστημα, γίνονται αβανταδόροι της ακροδεξιάς και νομιμοποιούν τη δράση της», παρατήρησε.
 
Και περιέγραψε τη δράση της ακροδεξιάς ως «το μακρύ χέρι του μνημονιακού συστήματος εξουσίας».
 
Αναφερόμενος στην πρόθεση της κυβέρνησης να «περάσει» τα μέτρα με ένα άρθρο, ο κ. Τσίπρας είπε:
«Να ξεχάσουν τις εκτροπές, τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα. «Η ψηφοφορία μια κι έξω μπορεί να είναι εκβιαστική αλλά δεν απαλλάσει τους βουλευτές από τις προσωπικές τους ευθύνες. Φέρουμε την ευθύνη της επιλογής μας απέναντι στο λαό και στην ιστορία», συμπλήρωσε.
 
«Αυτός ο λαός», συνέχισε, «έριξε δυο μνημονιακές κυβερνήσεις. Σειρά έχει να τριτώσει… για να μην τριτώσει το μνημόνιο. Μετά την πτώση των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου να τριτώσει το καλό για το λαό για να μην οριστικοποιηθεί η καταστροφή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τσίπρας: Ο άνθρωπος που κάνει το ευρώ να τρέμει
 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε