Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Bροχή 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Α.Τσίπρας: “Η ελληνική οικονομία θα επιδεινωθεί”

Α.Τσίπρας: “Η ελληνική οικονομία θα επιδεινωθεί”
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.02.2010 | 18:06
Πρώτη δημοσίευση: 21.02.2010 | 13:16

 
Την πρόβλεψη , ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας θα επιδεινωθεί ραγδαία το επόμενο διάστημα και η πίεση που θα ασκηθεί στα αδύναμα κοινωνικά στρώματα

 
θα είναι ασφυκτική, έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας μιλώντας σήμερα στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος , όπου παρουσίασε τις θέσεις πολιτικής δράσης του κόμματος .
 
Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την ανάγκη δημιουργίας ενός ισχυρού Μετώπου που θα αντιπαρατεθεί στο «συντηρητικό συνασπισμό» των κυρίων Παπανδρέου , Σαμαρά και Καρατζαφέρη, ενώ υπογράμμισε και πάλι την ανάγκη ενότητας στον χώρο της Αριστεράς.
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι η κατάσταση στην οικονομία θα επιδεινωθεί ραγδαία και η ύφεση θα βαθύνει τόσο που δε θα είναι καθόλου εύκολο για πολλά χρόνια, να βγούμε από αυτήν και πρόσθεσε ότι τα περιοριστικά μέτρα που προτείνονται είναι απολύτως αναποτελεσματικά, γιατί βυθίζουν την οικονομία στην ύφεση και μας απομακρύνουν από οποιαδήποτε προοπτική διεξόδου.
 
Η κατάσταση αυτή , εκτίμησε ο κ. Τσίπρας, θα κάνει ασφυκτική την πίεση στα αδύναμα κοινωνικά στρώματα , τόσο «που θα έχουμε διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής και φαινόμενα νέας φτώχειας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι την ίδια στιγμή «οι τραπεζίτες συνεχίζουν ανενόχλητοι να κερδοσκοπούν, οι εφοπλιστές να μη πληρώνουν φόρους οι μεγαλοεργολάβοι να μη πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, η εκκλησία να κρατάει όλους τους χιτώνες για πάρτη της και η φορολογία στα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου να μειώνεται.

Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή αποφάσισε να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυση των δεσμών του ΣΥΝ με τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, για την ουσιαστική βελτίωση της παρέμβασής του στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και για την αποτελεσματική στήριξή του στους αγώνες των εργαζομένων.

    

    Ο ΣΥΝ καλεί τους φίλους, τα μέλη και τα στελέχη του να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 24/2, που πρέπει να κλιμακωθεί και να αποτελέσει την αφετηρία για ακόμα πιο δυναμικές και μαζικές κοινωνικές αντιστάσεις, με στόχο την ανατροπή των εφαρμοζόμενων πολιτικών, με τις οποίες η κυβέρνηση επιδιώκει μια ριζική αναδιανομή εισοδημάτων και δικαιωμάτων σε βάρος των εργαζομένων.

   
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο