Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Α.Τσίπρας: “Ψεύτικα διλήμματα και εκβιασμοί τα περί δημοψηφίσματος”

Α.Τσίπρας: “Ψεύτικα διλήμματα και εκβιασμοί τα περί δημοψηφίσματος”

Καθαρή λαϊκή εντολή για να ακυρωθούν οριστικά οι πολιτικές που βυθίζουν τη χώρα στην ύφεση και τη δυστυχία είναι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού.

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε επίσης ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει το ενωτικό κάλεσμα προς τις άλλες δυνάμεις της αριστεράς και ότι το Δημοσιονομικό Σύμφωνο που ψηφίστηκε από την ελληνική βουλή ως τροπολογία θα τεθεί εκ νέου στην κρίση της ελληνικής βουλής και αν χρειαστεί και στην κρίση του ελληνικού λαού με δημοψήφισμα, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι αποδέχεται μιά μεταξύ τους τηλεοπτική αναμέτρηση.

Παράλληλα, ο κ.Τσίπρας προανήγγειλε νέα εκλογική διακήρυξη και πιό εξειδικευμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για κινδυνολογία, ενώ όσον αφορά στις καταθέσεις των πολιτών, ο κ. Τσίπρας στην επίθεσή του τόνισε ότι κινδυνολογούν αυτοί που εγγυώνται τις καταθέσεις των λίγων στην Γενεύη, τη Ζυρίχη, και το Λονδίνο, ενώ την ίδια στιγμή, εκμηδενίζουν τις καταθέσεις των πολλών στην Ελλάδα.

Ο κ. Τσίπρας, ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να σταματήσει να κερδοσκοπεί με το βιός του ελληνικού λαού και να παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με το τραπεζικό σύστημα.

Για τη νέα προεκλογική εκστρατεία, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε ότι οι επιθέσεις κατά του κόμματός του θα ενταθούν καθώς  όπως είπε «το δικομματικό σύστημα της διαπλοκής, οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις στηνΕυρώπη δεν θα το βάλουν κάτω, ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα και όλα τα όπλα».

Υπογράμμισε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται κάθε λογής επιθέσεις και διαστρεβλώσεις στις θέσεις και προτάσεις του, έκανε λόγο για ενιαίο κέντρο προπαγάνδας με στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι «οι τοποτηρητές της Τρόικα, αυτοί οι ακούραστοι καταστροφολόγοι και εκβιαστές, στήνουν την επιχείρηση «συκοφαντήστε τον ΣΥΡΙΖΑ, τρομοκρατήστε το λαό»».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τις δυνάμεις που στηρίζουν το Μνημόνιο ότι «η επιστροφή στη δραχμή και μάλιστα αφού έχει γονατίσει και εξαθλιωθεί εντελώς ο λαός, είναι δικό τους σχέδιο. Είναι το τελευταίο μέρος του σχεδίου, που έχει το Μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπηρετούν πιστά».

Για την ΔΗΜΑΡ ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν είναι αντίπαλος και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να την εγκαλεί διαρκώς και να την προσκαλεί να αποφασίσει αριστερά και όχι συστημικά. Επίσης, αναφερόμενος στο ΚΚΕ είπε ότι «είναι οδυνηρό, ένα άλλο κομμάτι της αριστεράς να κάνει κεντρικό του σύνθημα και πανό, την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ».

Σχολιάζοντας το θέμα του δημοψηφίσματος που έθεσε η Καγκελάριος Μέρκελ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κ. Μέρκελ δεν έκανε τίποτα παραπάνω, από αυτό που της έδωσαν το δικαίωμα να κάνει ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς με τα μνημόνια και τις εγγυητικές τους επιστολές και θεωρεί τη χώρα μας αποικία της και προτεκτοράτο και γι αυτό, πρόσθεσε, αφού έστειλε τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου να προλειάνει το έδαφος, μετά παρενέβη προσωπικά.

Η επιχείρησή τους, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, κατέρρευσε ανάμεσα στα τηλεφωνήματα και στα δελτία τύπου και πρόσθεσε ότι «έτσι θα καταρρεύσει και ο απροκάλυπτος εκβιασμός που ζούμε κάθε βράδυ στις 8, έτσι θα καταρρεύσει και η τρομοκρατία των πολιτικών δυνάμεων που ρίχνουν νερό στον μύλο του κεφαλαίου και των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών που πιστεύουν πως θα ολοκληρωθεί το έγκλημα των τριών χρόνων εις βάρος του λαού της Ελλάδας».

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κ. Σαμαρά να σταματήσει να ασχολείται με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και να ασχοληθεί με τις συνιστώσες της διαπλοκής και το δικό του πρόγραμμα.Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το Μνημόνιο είναι νεκρό γράμμα και δεν πρόκειται να το αναστήσουν, ενώ προανήγγειλε νέες προγραμματικές επεξεργασίες του κόμματός του, εξειδικευμένο και κοστολογημένο και μιά ακόμη πιό τεκμηριωμένη εκλογική διακήρυξη.

Κλείνοντας ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον ελληνικό λαό να δώσει μιά καθαρή νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι νίκη όλων των λαών της Ευρώπης, ενάντια στη λιτότητα, στην διεθνή τραπεζοκρατία και στις παρασιτικές και επικίνδυνες αγορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τσίπρας: Στις 18 Ιουνίου δεν θα υπάρχει μνημόνιο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε