Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Α.Τσίπρας: “Το σύστημα απέτρεψε μια αριστερή κυβέρνηση, μέσα από παράλογους εκλογικούς νόμους και εκβιασμό από την τρόικα”

Α.Τσίπρας: “Το σύστημα απέτρεψε μια αριστερή κυβέρνηση, μέσα από παράλογους εκλογικούς νόμους και εκβιασμό από την τρόικα”

Η Ελλάδα πρέπει να ακυρώσει το πρόγραμμα λιτότητας και να επαναδιαπραγματευτεί με την τρόικα, τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας στην αυστριακή εφημερίδα «Κλάινε Τσάιτουνγκ»

Την ακύρωση, εκ μέρους της Ελλάδας, του συμφωνηθέντος προγράμματος λιτότητας, την επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα, τη δημιουργία κοινού μετώπου με τις χώρες που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση και τη διεκδίκηση, από κοινού, μιας νέας πολιτικής και προστασίας από τους κερδοσκόπους των χρηματαγορών, ζητά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα “Κλάινε Τσάιτουνγκ”.

Όπως τονίζει, δύο προγράμματα λιτότητας έχουν αποτύχει, επίκειται ένα τρίτο, ακόμη δε και μετά τη “διαγραφή” χρέους, η Ελλάδα δεν μπορεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και η πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης φέρνει μόνο δυστυχία, χωρίς κανένα αποτέλεσμα, ενώ υπάρχει ακόμη περιθώριο διαπραγμάτευσης, γιατί κανείς δεν θέλει να χάσει τα χρήματά του και μια νέα, αριστερή κυβέρνηση θα μπορούσε να δώσει τέλος σε αυτή τη δανειακή σύμβαση της υποταγής και στα σκληρά μέτρα λιτότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η κρίση προέκυψε σκόπιμα για να καταργηθούν τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα που κατέκτησε η κοινωνία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στην παρούσα φάση, όπως λέει, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους Ελληνες για να μην μπορούν να αντισταθούν και η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει και θα εξέλθει από την Ευρωζώνη, αν οι πολιτικοί συνεχίσουν να εφαρμόζουν αυτή την ακραία νεοφιλελεύθερη συνταγή.

Για τον κ. Τσίπρα, η έξοδος από την κρίση μπορεί να επιτευχθεί μόνον με αναπτυξιακά μέτρα, ενώ θεωρεί πως σύντομα όλες οι ευρωπαϊκές κοινωνίες θα στραφούν κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, απορρίπτοντας μαζικά τα ευρωπαϊκά μέτρα λιτότητας και τις περικοπές, καθότι «φτάνει πια με την Ευρώπη των τραπεζών».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει στη συνέντευξή του πως στις 6 Μαΐου ο ελληνικός λαός έκανε το πρώτο βήμα, πως κερδήθηκε η μάχη αλλά όχι ο πόλεμος, καθώς ο οικονομικός πόλεμος κατά των εργαζομένων συνεχίζεται εδώ και τρία χρόνια, το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας συνεχίζει να αγωνίζεται για να την κρατήσει και μια αριστερή κυβέρνηση αποτελεί εφιάλτη για το σύστημα αυτό.

Προσθέτει δε πως αυτό το σύστημα κατάφερε να αποτρέψει μια αριστερή κυβέρνηση, μέσα από παράλογους εκλογικούς νόμους, εκβιασμό από την τρόικα και εκφοβισμό του λαού, όμως, από κάποια στιγμή και μετά αυτό δεν θα είναι πλέον δυνατό, όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

17 Ιουνίου οι εκλογές – Στις 15:15 στο Προεδρικό ο Πικραμμένος – Παπαδήμο πρότεινε ο Παπούλιας, “ναι” από Σαμαρά, Βενιζέλο – Αρσένη πρότεινε ο Τσίπρας

Ποιός είναι ο Π.Πικραμμένος

“Κάτσε καλά Αλέξη” – Η κόντρα με τον Βενιζέλο όταν ο Τσίπρας πρότεινε Αρσένη!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε