Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

ΑΔΕΔΥ προς Μαξίμου: «Ξεχάστε την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού»

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ - EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ - EUROKINISSI

Συσκέψεις επί συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου λίγα 24ωρα πριν από την ανακοίνωση του νέου πακέτου μέτρων λιτότητας. «Ξεχάστε την κατάργηση των μισθών» διεμήνυσε η ΑΔΕΔΥ και απειλεί με νέες απεργίες.

Το απόγευμα της Παρασκευής, το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε με κυβερνητικό κλιμάκιο στο οποίο συμμετείχαν οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Σαχινίδης, Παμπούκης και Πεταλωτής.

«Τονίσαμε στο κυβερνητικό κλιμάκιο να ξεχάσει την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, τη μείωση του εφάπαξ και την ανατροπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων», δήλωσε εξερχόμενος ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος. Διεμήνυσε δε ότι έρχεται κύμα διεκδικήσεων και αντιδράσεων και ότι η χώρα δεν πρόκειται να βγει από την κρίση αν η κοινωνία οδηγηθεί σε βίαιη πτώση του βιοτικού της επιπέδου γυρίζοντας 50 χρόνια πίσω.

Η ύφεση βαθαίνει, ο πληθωρισμός είναι ήδη υψηλός και υπάρχει κίνδυνος για ιλιγγιώδη άνοδο της ανεργίας, εκτίμησε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

Η ΑΔΕΔΥ από τη λήψη του πρώτου κιόλας πακέτου μέτρων είχε κάνει λόγο για είσοδο της οικονομίας σε ύφεση και τόνισε ότι πρέπει να μπει φραγμός τώρα. Πρόσθεσε ότι η Συνομοσπονδία έχει και προτάσεις για την περιστολή των δαπανών και την αύξηση των εσόδων.

Η αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ έθεσε και αίτημα συνάντησης με τον πρωθυπουργό. Επίσης απαντώντας είπε ότι οι κινητοποιήσεις είναι δεδομένες πέραν της επετείου της Πρωτομαγιάς με στάσεις εργασίας την Τρίτη, την απεργία της Τετάρτης, ενώ την Πέμπτη θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της συνομοσπονδίας για να αποφασίσουν την ημερομηνίας νέα απεργίας.

Τέλος απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ. Παπασπύρος είπε επιγραμματικά τώρα ζούμε τη χρεοκοπία των μονοδρόμων, μέσα στη συνεννόηση όχι στη λεηλασία των δικαιωμάτων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε