Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

“Αδειάζει” Θάνου ο Παρασκευόπουλος για τα όρια ηλικίας

Φωτογραφία InTime
Φωτογραφία InTime

Λακωνικό και σαφέστατο μήνυμα έστειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, που θέλει παράταση του ορίου ηλικίας των Ανώτατων Δικαστών εάν το επιθυμούν για να παραμείνουν στο δικαστικό σώμα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Ιάσωνα Φωτήλα είπε επί λέξη: «Η διάταξη του άρθρου 88 παρ 5 του Συντάγματος είναι καθαρή. Και δεν επιτρέπει οποιαδήποτε μεταβολή του ορίου ηλικίας παραμονής των δικαστών» και για να δικαιολογήσει τις απόψεις που εξέφρασε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, τις απέδωσε στο πλαίσιο της συζήτησης «μιας συνταγματικής αναθεώρησης που είναι τον ορίζοντα…».

Στην παρατήρηση του Ιάσωνα Φωτήλα για το εάν δεν θα έπρεπε να ελεγχθεί η πρόεδρος του Αρείου Πάγου ότι προέβη σε μια δήλωση για ίδιον όφελος προκειμένου να επωφεληθεί και να μην αποχωρήσει από το Σώμα το καλοκαίρι υποχρεωτικά, ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε πως «η διατύπωση άποψης ή ερμηνείας δικαίου δεν μπορεί να στερηθεί από κανένα….».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε