Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Άδειες στα κανάλια που ήδη εκπέμπουν – Τι θα γίνει από Δευτέρα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αν και διαρροές από την πλευρά της κυβέρνησης κάνουν λόγο για αδειοδότηση με νέα νομοθετική ρύθμιση από τη Δευτέρα όσων πήραν μέρος στον διαγωνισμό για τις άδειες η απόφαση του ΣτΕ φαίνεται ότι βάζει μπλόκο και σε αυτή την πιθανότητα.

Η απόφαση του ΣτΕ κρίνοντας τον νόμο Παππά αντισυνταγματικά ουσιαστικά καθιστά ως μη γενόμενη και την όλη διαδικασία. Έτσι καθίσταται εκ των προτέρων άκυρη και οποιαδήποτε προσπάθεια αδειοδότησης καναλιών βάση της διαδικασίας του νόμου Παππά.
Ουσιαστικά οι σταθμοί που μπορούν να λάβουν άδεια είναι εκείνοι που έχουν ήδη αυτή τη στιγμή προσωρινή άδεια, οι σταθμοί δηλαδή που βρίσκονται ήδη “στον αέρα”.
Κάπως έτσι άσχετα από τους αποκλεισμούς που επέβαλε η διαδικασία του νόμου Παππά ουσιαστικά τα κανάλια που εκπέμπουν αυτή τη στιγμή θα έχουν δικαίωμα αδειοδότησης.

Τι λέει για τις άδειες ο Νίκος Παππάς

Σε ότι αφορά στην αδειοδότηση των καναλιών ο κ. Παππάς επικαλέστηκε τη διαδικασία λέγοντας ότι μέσω του διαγωνισμού έχει γίνει μια αποτίμηση της αξίας την οποία, όπως τόνισε θα λάβει υπόψη η κυβέρνηση.
Ο διαγωνισμός ευχόμαστε να γίνει γρήγορα, τόνισε ξεκαθαρίζοντας ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε τα κανάλια που δεν υφίστανται έχει την ίδια νομική ισχύ με το κανάλι που λειτουργεί εδώ και χρόνια.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κοιτάξουν τις προϋποθέσεις που θα βάλουμε και να μπουν στη διαδικασία.
Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε όμως να μιλήσουμε για τον αριθμό των καναλιών μέχρι να δούμε το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ.
Νομικά πάντως όπως ξεκαθάρισε αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να περιορίσει τον αριθμό των καναλιών.

Οι προϋποθέσεις για την αδειοδότηση είπε ο κ. Παππάς καθορίζονται εκτός από το τίμημα και με βάση το προσωπικό που απαιτεί ο ήδη υπάρχον νόμος και που θα διατηρηθούν. Ο ίδιος νόμος προβλέπει και κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές που απαιτούνται.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε