Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Άδωνις Γεωργιάδης: Να απέχουμε από την ψηφοφορία για το Μνημόνιο!

Άδωνις Γεωργιάδης: Να απέχουμε από την ψηφοφορία για το Μνημόνιο!

Να απέχει η Νέα Δημοκρατία από την ψηφοφορία για το τρίτο Μνημόνιο θα προτείνει στα κομματικά όργανα ο Άδωνις Γεωργιάδης, που τόνισε ότι το κόμμα δεν μπορεί να ψηφίσει μέτρα που απέφευγε ως κυβέρνηση.

“Θα πρέπει να δούμε αν θα ψηφίσουμε αυτή τη συμφωνία στα όργανά μας, εγώ θα ταχθώ με την πλειοψηφία”, είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στον ΣΚΑΙ, σημειώνοντας πως θα εισηγηθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ να απέχει η αξιωματική αντιπολίτευση από την ψηφοφορία.

“Καλός ο ευρωπαϊκός δρόμος, αλλά δεν μπορεί η ΝΔ να ψηφίσει μέτρα που απέφευγε μετά βδελυγμίας όταν ήταν κυβέρνηση” τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: “habemus memorandum της Αριστεράς – το χειρότερο μέχρι σήμερα”.

Χαρακτήρισε δε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα “ανίκανο” και τη συμφωνία παταγώδη αποτυχία του. “Είναι ένα φρικτό μνημόνιο (…) Πρόκειται για συντριβή, για πανωλεθρία του Τσίπρα, να τού λέμε ‘μπράβο’ επειδή δεν μας πήγε σε ολοκληρωτική συμφορά;”.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν ακόμη πιο σκληρός μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1. Τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία “δεν μπορεί η ΝΔ εν λευκώ να ψηφίζει αυτή τη συμφωνία διότι αυτή η συμφωνία δεν αποτελεί μια συμφωνία Ελλάδος –δανειστών αλλά αποτελεί την πλήρη παράδοση της κυβερνήσεως Τσίπρα–Καμμένου στις απαιτήσεις της τρόικας” και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

“Εγώ παρακολουθώ τα μνημόνια από το πρώτο, μπορώ να σας τα πω απέξω, και πρέπει να σας πω ότι σκληρότερο μνημόνιο, χειρότερο μνημόνιο και μεγαλύτερη υποχώρηση ελληνικής κυβέρνησης από αυτή των Τσίπρα –Καμμένου δεν έχει υπάρξει.

Απορώ πως αυτοί οι άνθρωποι που κατηγορούσαν εμάς ότι διαπραγματευόμασταν «στα τέσσερα» θα έχουν τα μούτρα να βγουν από το σπίτι τους και να μιλάνε στον κόσμο, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Όλα όσα είχε αποκρούσει η κυβέρνηση Σαμαρά και που ζητούσε μετ’ επιτάσεως η τρόικα τα έχει δεχτεί όλα ο Τσίπρας. Μιλάμε για πανωλεθρία!”.

Και συνέχισε: “Να σηκωθούν να φύγουνε, να εγκαταλείψουν τη χώρα και μετά να μας ζητήσουν να ψηφίσουμε αυτό το μνημόνιο. Δεν έχετε καταλάβει τι μνημόνιο έχουν φέρει (…) Να σηκωθούν να φύγουνε, να ζητήσουνε συγνώμη, να πούνε «τα κάναμε θάλασσα» και να σηκωθούν να φύγουν, να αλλάξουν χώρα με αυτό που φέραν. Να μπουν σε ένα αεροπλάνο και να φύγουν. Δεν ντρέπονται”.

Μίλησε επίσης για απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου! “Σκέφτομαι όλα αυτά που μας έσουραν όλα αυτά τα χρόνια όλοι αυτοί οι απατεώνες. Κανονικοί απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου οι οποίοι έβγαιναν και λέγαν στον κόσμο ότι έχουν τις μαγικές λύσεις, ότι θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ, ότι θα δώσουν 13η σύνταξη… και φέρνουν αυτό το μνημόνιο”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε