Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Αφήνει αιχμές ο Παυλόπουλος

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σχετικά με την υπόθεση του θανάτου ενός Πακιστανού μετανάστη, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος

αναφέρθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, που είχαν κάνει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τις οποίες στρέφονταν κατά της ΕΛΑΣ.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογραμμίζει πως επισήμανε από το βήμα της Βουλής ότι “μια τόσο βαριά αλλά και τόσο ατεκμηρίωτη κατηγορία (περί ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου ενός Πακιστανού μετανάστη από την Αστυνομία), στρεφόταν ευθέως εναντίον της Ελληνικής Αστυνομίας και της ίδιας της xώρας και έπρεπε να υπάρξει αμέσως ανασκευή της”. Ο πρώην υπουργός μιλά και για την ολοκλήρωση τόσο της ιατροδικαστικής έκθεσης όσο και των εκθέσεων τοξικολογικής και ιστολογικής εξέτασης για το συμβάν, και καλεί τον αρμόδιο Υπουργό, “να ενημερώσει την κοινή γνώμη τουλάχιστον για τ’ αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας του συμβάντος”.

“Και αν οι ως άνω εκθέσεις διαψεύδουν κατηγορηματικά την βαρύτατη κατηγορία του κ. Πρωθυπουργού εναντίον της ΕΛ.ΑΣ., της οποίας ηγείται πολιτικώς ο κ. Υπουργός, δεν νομίζει ο τελευταίος ότι έχει χρέος, έναντι των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και έναντι του Τόπου, αφενός ν’ αποκαταστήσει την αλήθεια και το κύρος της ΕΛ.ΑΣ. και, αφετέρου, να εισηγηθεί στον κ. Πρωθυπουργό να ζητήσει έστω και μια συγνώμη για το λάθος του;  Όπως είναι αυτονόητο, επειδή το ζήτημα είναι μείζον, δεν σταματάει μόνο στο πλαίσιο της απλής αυτής δήλωσης», τονίζει ο κ.Παυλόπουλος.

   

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε