Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αγιασμός στη Βουλή – Στιγμιότυπα – Ποιοί έλειπαν – Τι είπαν Παπανδρέου – Σαμαράς

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αρχίζει τον αγιασμό ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αρχίζει τον αγιασμό ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με ποιόν αντάλλαξε θερμόματη χειραψία ο Πρόεδρος της ΝΔ. Ποιοί φίλησαν το χέρι του αρχιεπισκόπου.

Το κλίμα ήταν πανηγυρικό στην έναρξη των εργασιών της Β Συνόδου. Μάλιστα ο πρωθυπουργός όταν διασταυρώθηκε με τον Αντώνη σαμαρά, έπιασαν την κουβέντα και συμφώνησαν μάλιστα οτι ήταν θετικά τα αποτελέσματα της επίσκεψης του κινέζου προέδρου στην Αθήνα. Ο Αντώνης Σαμαράς αντάλλαξε και ιδιαίτερα θερμή χειραψία με έναν από τους ενοίκους της πολυκατοικίας, τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

“Καλό κουράγιο”. Με αυτές τις δυο λέξεις ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκλεισε τον αγιασμό της Βουλής θέλοντας έτσι να δείξει το δύσκολο χειμώνα που έρχεται για όλους.

Δείτε φωτογραφίες

Απόντες από τους πολιτικούς αρχηγούς, ήταν η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας,ενώ απουσίαζαν και αρκετοί βουλευτές όλων των κομμάτων,μεταξύ αυτών και ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος της «Δημοκρατικής Παράταξης» Φώτης Κουβέλης.

    Απόντες και αρκετοί υπουργοί του ΠΑΣΟΚ,ανάμεσα τους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος,οι υπουργοί, Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος,η αναπληρώτρια Υπουργός των Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

    Η απουσία του Θόδωρου Πάγκαλου άφησε κενό το υπουργικό έδρανο δίπλα στον πρωθυπουργό Γ Α. Παπανδρέου, ο οποίος κάλεσε να καθίσει δίπλα του τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.

    Πιο δίπλα,κάθισαν κατά σειρά,ο υπουργός Οικονομίας,η υπουργός Παιδείας, η υπουργός Εργασίας,η υπουργός Περιβάλλοντος και ο υπουργός Πολιτισμού.

    Οι υπουργοί Υποδομών Δημήτρης Ρέππας και Θαλασσίων Υποθέσεων και Νήσων Γιάννης Διαμαντίδης,επέλεξαν να καθίσουν μαζί,στα κοινοβουλευτικά έδρανα.

    Στα “ορεινά” έδρανα κάθισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, έχοντας δίπλα του τους βουλευτές της ΝΔ Χρήστο Σταϊκούρα και Γιώργο Κοντογιάννη. Αποχώρησε αμέσως μετά τον αγιασμό από το περιστύλιο της Βουλής, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος που προσπαθούσε να τον πλησιάσει,φωνάζοντας του «φεύγετε κ. πρόεδρε;», τα κατάφερε τελικά να τον σταματήσει και να συνομιλήσουν για λίγα λεπτά.

    Ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Δημαράς προτίμησε να στέκεται όρθιος στα πίσω έδρανα την ώρα του αγιασμού, δίπλα στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Λιάνη, ενώ νωρίτερα είχε εγκάρδια συνομιλία με τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Γιώργο Ανατολάκη.

    Πάντως, από πολύ νωρίς στους διαδρόμους της Βουλής είχαν σχηματιστεί διάφορα πηγαδάκια βουλευτών, στο δε καφενείο γινόταν το αδιαχώρητο.

    Εκεί κι ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, που ήταν περιστοιχισμένος από περίπου 10 βουλευτές του κόμματος του.

    Ο Α. Σαμαράς ήταν μαζί με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, οι μόνοι πολιτικού που φίλησαν τον χέρι του Αρχιεπισκόπου. Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε εγκάρδια τον κ.Ιερώνυμο, όπως και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

    Κατά τα άλλα, σε ό,τι αφορά τις ενδυματολογικές προτιμήσεις, οι βουλευτές ήταν ντυμένοι στις σκούρες αποχρώσεις, ενώ οι περισσότερες βουλευτίνες είχαν επιλέξει το άσπρο χρώμα.

    Εξαίρεση η Β΄ αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση που ντύθηκε με πορτοκαλί σακάκι και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου που προτίμησε τα κόκκινα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε