Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Αγνωστοι Χ οι σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης – Διευκρινήσεις ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Μαρκόπουλος

Να δώσει περισσότερα στοιχεία για το who is who της εταιρείας που θα συμβουλεύει το υπουργείο Οικονομικών σε θέματα αποκρατικοποιήσεων ζητεί με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών, ο Κώστας Μαρκόπουλος.

‘Οπως τονίζει ο υπουργός Οικονομικώμ, εξουσιοδοτήθηκε από την διυπουργική να υπογράψει για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου, σύμβαση με την εταιρεία CC&C Advisors Ltd, με έδρα το Λονδίνο.

Σύμφωνα με την απόφαση, το Σχέδιο Σύμβασης που επισυνάπτετο σε αυτήν, εγκρίθηκε με την ίδια απόφαση και το εν λόγω έργο αφορά «την παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σχετικά με το σχεδιασμό, παρακολούθηση, συντονισμό και υλοποίηση του προγράμματος αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης».

‘Ομως εκτός από τα παραπάνω τα οποία έχουν αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο της κυβέρνησης στις 11/03/2011, δεν υπάρχει το σχετικό επισυναπτόμενο σχέδιο σύμβασης, αλλά ούτε και κάποια αναφορά σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ή τις ενέργειες που προηγήθηκαν από πλευράς της κυβέρνησης προκειμένου να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον, πριν ληφθεί η σχετική απόφαση.

Αξιοσημείωτο όπως λέει είναι οτι σύμφωνα με σχετική βάση δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου, η εταιρεία CC&C Advisors Ltd συστάθηκε στις 14 Δεκεμβρίου, 2010 και προφανώς δεν υπάρχουν οικονομικά στοιχεία αξιολόγησης των εργασιών της.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε