Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Αγόρασε χρόνο μέχρι το συνέδριο ο Α. Τσίπρας…

Αγόρασε χρόνο μέχρι το συνέδριο ο Α. Τσίπρας…

Σε αναγκαστικό «συμβιβασμό» ώστε να αποφευχθεί μια καταστρεπτική εσωκομματική κρίση που θα είχε σοβαρές συνέπειες στην ενότητα και τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησαν «ρεαλιστές» και «ριζοσπάστες», αναγνωρίζοντας παράλληλα την ανάγκη να διαμορφωθεί άμεσα μια αξιόπιστη εναλλακτική κυβερνητική πρόταση.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά λοιπόν στο ενδεχόμενο να γκρεμιστεί το οικοδόμημα στα εξ ων συνετέθη ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το σχέδιο απόφασης το οποίο αποτελεί προϊόν αμοιβαίων υποχωρήσεων.

Κεντρικό σημείο της «πολιτικής συμφωνίας» μέχρι το Συνέδριο τουλάχιστον, που προγραμματίζεται για τις αρχές του καλοκαιριού, η κατάργηση-καταγγελία του μνημονίου και η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, γεγονός που μπορεί να χαρακτηριστεί νίκη στα σημεία της πτέρυγας Λαφαζάνη (αριστερή πλατφόρμα) με μια όμως πιο ήπια φρασεολογία.

Η «πλειοψηφία» Τσίπρα πέτυχε πάντως να συνεχιστούν οι προσπάθειες διεθνοποίησης των προβλημάτων της χώρας που προκλήθηκαν από τους όρους των δανειακών συμβάσεων, με την διευκρίνιση όμως ότι οι επισκέψεις του προέδρου στο εξωτερικό θα πρέπει να τύχουν καλύτερης προετοιμασίας! 

Να σημειωθεί ότι η «πλατφρόρμα» ήταν αμετακίνητη στις θέσεις της για σχηματισμό κυβέρνησης της Αριστεράς, δηλαδή με δυνάμεις όπως το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς και στις επιφυλάξεις της για τα ταξίδια και τις διεθνείς επαφές του κ. Τσίπρα εν αγνοία μάλιστα των συλλογικών οργάνων χωρίς ωστόσο να εγκριθούν από το σώμα της ΚΕ.

Διαβάστε επίσης:
Άγρια κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για την Κωνσταντοπούλου που “καλύπτει βιαστή”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε