Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Άγρια κόντρα Γεωργιάδη – Βέττα για το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι

Άγρια κόντρα Γεωργιάδη – Βέττα για το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι

– Σοβαρές καταγγελίες του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο Epsilon, για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στη γαλλική πρωτεύουσα
– “Οι κρατικές συμφωνίες γίνονται φανερά, στο φως της ημέρας”, είπε για τη συνάντηση του Τσίπρα με την επενδυτική τράπεζα Rothschild
– Δ. Βέττας: Ο κ. Τσίπρας θα πάει σε όποια μεγάλη πολυενθνική σχεδιάζει να δημιουργήσει θέσεις εργασίας
– Τζανακόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης να ζητήσει άμεσα την παραίτηση του Α. Γεωργιάδη
– Επιμένει η ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας είναι πανικόβλητος και ένοχος
– Le Figaro: Ο Τσίπρας είδε τον Πρόεδρο της L’ Oreal στο Παρίσι
– Όλο το χρονικό της κόντρας κυβέρνησης – ΝΔ για τη “στάση” του πρωθυπουργικού αεροσκάφους, μετά το ταξίδι Τσίπρα στη Λισαβόνα

Η άγρια κόντρα μεταξύ κυβέρνησης – Νέας Δημοκρατίας για τη “στάση” του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στο Παρίσι μετά το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Λισαβόνα, συνεχίζεται για τρίτη ημέρα, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να προχωρά σε σοβαρές καταγγελίες, μιλώντας στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο Epsilon και έχοντας… απέναντι του τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Βέττα.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε χαρακτηριστικά για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την επενδυτική τράπεζα Rothschild πως “ο Τσίπρας πήγε στο Παρίσι μόνο με τους κ.κ. Τζανακόπουλο και Καλογήρου, καθώς και την οικογένειά του. Αναγκάστηκα να ψάξω τι είδους συνάντηση ήταν αυτή και αν υπάρχει η σύμβαση με τον ΟΔΔΗΧ, εψαξα στο google και είδα ότι δεν υπάρχει η σύμβαση. Καλώ τον κ. Τσακαλώτο να έρθει στη Βουλή και να μου παραδώσει τη σύμβαση, αν υπάρχει και περιμένω τον κατάλογο των επιβατών”.

Και συνέχισε: “Όλοι οι οικονομικοί σύμβουλοι και ο κ.Κατρούγκαλος δεν ακολούθησαν τον Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας για κάποιους λόγους αποφάσισε να κρατήσει μυστικό το ταξίδι. Μάθαμε ότι πήγε και συνάντησε μια τράπεζα κρυφά, ποιος ξέρει για να συζητήσουν τι… Δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα αν είχε ανακοινώσει τις συναντήσεις. Για λόγους που εκείνος ξέρει, προτίμησε να τις κρατήσει κρυφές. Το ταξίδι ήταν κρυφό. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία, που ένας πρωθυπουργός πηγαίνει σε κρυφή συνάντηση με τράπεζα, ενώ πάντα οι τράπεζες έρχονται στο Μέγαρο Μαξίμου. Είναι δυνατόν σε μια εταιρεία που διεκδικεί 50 εκατ. ευρώ, ο Τσίπρας να κινείται χωρίς τον υπουργό Οικονομικών του και τους οικονομικούς του συμβούλους; Οι κρατικές συμφωνίες γίνονται φανερά, στο φως της ημέρας. Κρυφά σε τράπεζες πηγαίνει κάποιος μόνο για ιδιωτικές συμφωνίες“.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας, του είπε: “Γιατί κατηγορείτε έναν πρωθυπουργό; Γιατί ταξίδεψε και συναντήθηκε με τη Loreal; Αγνοείτε ότι η χώρα έχει ανάγκη από επενδύσεις και θέσεις εργασίας; Ο κ. Τσίπρας θα πάει σε όποια μεγάλη πολυενθνική σχεδιάζει να δημιουργήσει θέσεις εργασίας… Είναι μια επενδυτική τράπεζα. Ψάχνουμε χρήμα να χρηματοδοτήσουμε μεσαίες και μεγάλες επενδύσεις”.
 

Δείτε στη συνέχεια του κειμένου όλο το χρονικό της αντιπαράθεσης

Χθες, ο Αντιπρόεδρος και Τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ., βουλευτής Β΄ Αθηνών, κατέθεσε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον Υπουργό Οικονομικών, αναφορικά με τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους της επενδυτικής τράπεζας Rothschild, στο Παρίσι.
Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, κατά τη χθεσινή του ανακοίνωση το Μέγαρο Μαξίμου ανέφερε ότι η στάση του Πρωθυπουργικού αεροσκάφους στο Παρίσι έγινε για να συναντηθεί ο κ. Αλέξης Τσίπρας με εκπροσώπους της επενδυτικής τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο σύμβουλο του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (Ο.Δ.ΔΗ.Χ), με αντικείμενο την προετοιμασία εξόδου της χώρας στις αγορές.

 

Με βάση τα παραπάνω, ο κ. Γεωργιάδης ρωτάει τον αρμόδιο Υπουργό αν υπάρχει επίσημη σύμβαση του Ο.Δ.ΔΗ.Χ με την επενδυτική τράπεζα Rothschild και αν ναι, από πότε και με ποια αμοιβή;
Επιπλέον, ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. αιτείται την κατάθεση στο Σώμα της σύμβασης του Ο.Δ.ΔΗ.Χ με την επενδυτική τράπεζα Rothschild.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή “Τώρα ό,τι συμβαίνει”, στο Etv τόνισε μεταξύ άλλων πως αναμένει την απάντηση του αρμοδίου υπουργείου Άμυνας, στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ενώ όταν ρωτήθηκε “τί θα συμβεί εάν δεν δοθεί απάντηση και μείνει το θέμα έτσι“, απάντησε: “Θα πάρω απάντηση από το υπουργείο Άμυνας. Με τον Άδωνι δεν μένει έτσι. Τους συνιστώ να μην γίνουν κι άλλο ρεζίλι των σκυλιών“.

Στη συνέχεια τόνισε πως τα κυβερνητικά στελέχη “μέσα στον πανικό τους έκαναν λάθος ακόμη και τις ημερομηνίες”, λέγοντας πως στο non paper του Μαξίμου έχει γραφτεί η ημερομηνία 1η Φεβρουαρίου αντί της 31ης Ιανουαρίου.

Και συμπλήρωσε δηκτικά: “Αυτός ο Καρανίκας ούτε το ημερολόγιο δεν άνοιξε”! Στο ερώτημα που του τέθηκε “τι δουλειά έχει ο Καρανίκας”, ο αντιπρόεδρος της Βουλής απάντησε: “Αυτός γράφει τα non paper“!

“Κανένας πρωθυπουργός, στις αθλιότερες στιμγές της μεταπολίτευσης δεν τόλμησε να κάνει ταξίδι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος”, δήλωσε ακόμη, ενώ τέλος, ζήτησε να μην κλείσει η αξιολόγηση και να φύγει ο Αλέξης Τσίπρας τώρα!

Να παραιτηθεί να φύγει τώρα, είναι καταστροφικός κι επικίνδυνος. Να μην κλείσει την αξιολόγηση να φύγει τώρα και να γίνουν εκλογές. Η Ελλάδα έχει λεφτά μεχρι τον Ιούλιο. Τον Ιούλιο χρεοκοπεί“…

Δείτε την συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη

 

Το χρονικό

Στα… κόκκινα είναι από το Σάββατο 04.02.2017 η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας, μετά από ερώτηση του Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με το σχέδιο πτήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στο ταξίδι του για τη Λισσαβόνα και τη Σύνοδο των ηγετών του Νότου.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στο ΣΚΑΪ υπαινίχθηκε πως ο πρωθυπουργός έκανε ταξίδι αναψυχής με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Κυβερνητικοί κύκλοι απάντησαν με σκληρούς χαρακτηρισμούς στους συγκεκριμένους υπαινιγμούς αποκαλύπτοντας πως ο πρωθυπουργός έκανε ολιγόωρη στάση στο Παρίσι, όπου είχε συναντήσεις με επενδυτικό ενδιαφέρον.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι τόσο η στάση όσο και οι συζητήσεις που επικαλούνται οι κυβερνητικοί κύκλοι, δεν έγιναν γνωστοί. Αυτό σημείωσε και ο Άδωνις Γεωργιάδης, που επανήλθε αμέσως μετά την απάντηση της κυβέρνησης.

Οι κυβερνητικοί κύκλοι, απαντώντας στον Άδωνι Γεωργιάδη, ανέφεραν χαρακτηριστικά: “Τις τελευταίες ώρες ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ διακινεί σε δημοσιογραφικούς κύκλους αήθεις και ψευδείς πληροφορίες ότι ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε το κρατικό αεροσκάφος για να πάει διακοπές.

Τον ενημερώνουμε ότι το βαρύ πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, τόσο το ελληνικό όσο και το διεθνές, δεν του επιτρέπει να ξεκουραστεί ούτε στο σπίτι του, πόσο μάλλον στο εξωτερικό.

Για να τελειώσει όμως η σπέκουλα και για να γνωρίζει ο λαός ότι έχει να κάνει με κοινούς συκοφάντες, ας ακούσει ο κος Αντιπρόεδρος της ΝΔ:

Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου, μετά την Σύνοδο των χωρών του Νότου στη Λισαβόνα στην οποία παρέμεινε από την Παρασκευή 27.01 μέχρι και την Κυριακή 29.01 έκανε ολιγόωρη στάση στο Παρίσι για την οποία ήταν ενήμερη τόσο η Ελληνική Πρεσβεία όσο και Η Γαλλική Κυβέρνηση.

Εκεί είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της L΄Οreal, η οποία προετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, με εκπροσώπους της επενδυτικής Τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο Σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ με αντικείμενο την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές, αλλά και με άλλους επενδυτικούς παράγοντες. Επέστρεψε στην Αθήνα την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου. Την Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου το πρωί αναχώρησε από την Αθήνα για την Σερβία, ενώ την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Από ότι φαίνεται είναι ακριβώς το αποτέλεσμα της συνεδρίασης αυτής που έχει οδηγήσει τα πανικόβλητα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να κατασκευάζουν συγκρούσεις στο εσωτερικό της Κυβέρνησης τη μια μέρα και να διακινούν ανυπόστατες ειδήσεις και ψεύδη την επόμενη. Θα ήταν προτιμότερο όμως να σιωπούν αν θέλουν να αποφύγουν τον αυτοεξευτελισμό τους. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα όφειλαν αν είχαν στοιχειώδη αυτοσεβασμό, να αφήνουν τα παιδιά του Πρωθυπουργού έξω από την πολιτική αντιπαράθεση. Η στάση τους είναι αρκούντως χυδαία και χωρίς να αναφέρονται σε αυτά.

ΥΓ. : Σε επόμενη ανακοίνωση μας θα μπορούσαμε να τους ενημερώσουμε και για το καθημερινό διαιτολόγιο του Πρωθυπουργού αλλά και άλλων μελών της Κυβέρνησης.”

Νέος γύρος αντιπαράθεσης

Της αποκάλυψης από πλευράς κυβερνητικών κύκλων σχετικά με την ολιγόωρη στάση στο Παρίσι, ακολούθησε νέος γύρος αντιπαράθεσης με τη Νέα Δημοκρατία. Η αξιωματική αντιπολίτευση με ανακοίνωσή της, μιλά για “μεγάλη ζωή του πρωθυπουργού και σκληρή για τους Έλληνες”.

«Το Μέγαρο Μαξίμου παραδέχθηκε ότι ο πρωθυπουργός – προφανώς μαζί με την οικογένειά του – πήγε στο Παρίσι, με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο με έξοδα του ελληνικού Δημοσίου, ενώ έπρεπε να επιστρέψει από τη Λισαβόνα.

Αν είχε πάει για να δει επενδυτές, θα το είχε ανακοινώσει εκ των προτέρων.

Τώρα γνωρίζουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο ελληνικός λαός γιατί ο κ. Τσίπρας θέλει τόσο πολύ να μείνει στην εξουσία.

Μεγάλη ζωή για εκείνον, πολύ σκληρή για τους Έλληνες».

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, αλλάζει θέμα εγκαλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη με βάση κυριακάτικο δημοσίευμα και καλώντας τον να δώσει στη δημοσιότητα το Πόθεν Έσχες της συζύγου του.

“Την ίδια στιγμή που η γαλλική κοινή γνώμη συνταράσσεται από το «Penelope gate», το σκάνδαλο απόκρυψης αργομισθίας της συζύγου του Γάλλου υποψήφιου Προέδρου της Δεξιάς κ. Φιγιόν, δημοσίευμα στην εφημερίδα Documento αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της  ΝΔ αποφεύγει συστηματικά και με ιδιαίτερα τεχνάσματα να δημοσιοποιήσει το Πόθεν  έσχες της συζύγου του. Το εύλογο ερώτημα είναι: Γιατί; Τι έχει να κρύψει; Ισχύει ότι υπάρχουν αγορές ακινήτων εκατομμυρίων ευρώ στο κέντρο του Παρισιού;  Ισχύει ότι είχε συστήσει εταιρία με τον ελεγχόμενο για τη λίστα Λαγκάρντ και τα Panama Papers  κ. Παπασταύρου;

Αναμένουμε τη στοιχειώδη παρρησία από πλευράς του Κ.Μητσοτάκη ώστε να δημοσιοποιήσει το πόθεν έσχες της συζύγου του και να δώσει απαντήσεις στον ελληνικό λαό. Μετά την υπόθεση Siemens, λοιπόν, και τον Κήρυκα Χανίων, άλλο ένα θέμα για το οποίο είναι έκθετος ο κ.Μητσοτάκης.”

Για “πληρωμένα πιστόλια του Μεγάρου Μαξίμου” αλλά και “χυδαία υπονοούμενα” κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση – απάντησή της στον ΣΥΡΙΖΑ:

«Τα πληρωμένα πιστόλια του Μεγάρου Μαξίμου, για άλλη μια φορά, βυθίζουν την πολιτική ζωή του τόπου στο βούρκο.

Δεν διστάζουν να αφήσουν χυδαία υπονοούμενα για την προσωπική ζωή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν ότι η διάσταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τη σύζυγό του ήταν περίπου σκηνοθετημένη για να μην δηλωθεί στο πόθεν έσχες ένα ακίνητο που είχε η ίδια αγοράσει και είναι δηλωμένο στην Γαλλική εφορία!..

Βαξεβάνης, Καλογρίτσας, Τσίπρας και Παππάς είναι ένα και το αυτό.

Τους πληρωμένους εκτελεστές συμβολαίων θα τους κρίνει η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Τους πολιτικούς τους καθοδηγητές θα τους κρίνει ο Ελληνικός λαός».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε