Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Άγρια κόντρα Κασιδιάρη – Αθανασίου με… διαιτητή την Τασία Χριστοδουλοπούλου

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Με ένταση ξεκίνησε η τρίτη συνεχόμενη ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη, με βουλευτές – μέλη της Επιτροπής να τους θέτουν ερωτήσεις.

Η συνεδρίαση, ξεκίνησε με ένα ακόμα επεισόδιο σε υψηλούς τόνους μεταξύ του βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης έθεσε θέμα για το έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών που στην προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής κατέθεσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης σχετικά με την υποκλοπή που είχε παρουσιάσει η Χρυσή Αυγή και υποστήριζε ότι ακουγόταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να δίνει εντολή για δίωξη των βουλευτών και στελεχών της Χρυσής.

Ένα έγγραφο που υπέγραφε ο Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Χρήστος Ντζούρας, απευθυνόταν προς τον κύριο Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και ανέφερε πως «από την πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε (από τη Διεύθυνση Εγκληματικών Ερευνών, έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης με ημερομηνία 11.07.2015) και προέκυψε ότι δεν καθίσταται δυνατή οποιαδήποτε αξιόπιστη σύγκριση της φωνής που ακούγεται στο κρίσιμο ηχητικό απόσπασμα με τη φωνή του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά. Για αυτό και θέσαμε στο αρχείο την δικογραφία».

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ζήτησε «να παράσχει εξηγήσεις (ο Χαράλαμπος Αθανασίου) πως περιήλθε στην κατοχή του αυτό το έγγραφο» και υποστήριξε ότι ο πρώην υπουργός δεν απέδωσε σωστά τη βάση της απόφασης με την οποία αρχειοθετήθηκε η υπόθεση, τονίζοντας πως «το τραγικότερο και καταδικαστέο είναι ότι αυτό το έγγραφο δεν είναι το επίσημο, δεν φέρει στο πλάι μεγαρόσημα, άρα το έχετε πάρει στη “ζούλα”, χέρι-χέρι από τον Ντογιάκο… τον Παναθηναϊκάκια…».

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου εξήγησε πως στην έναρξη της προηγούμενης συνεδρίασης ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης κατέθεσε στην Επιτροπή και πάλι τα σχετικά CD με τις ηχητικές συνομιλίες για να υποστηρίξει τις γνωστές πολιτικές θέσεις του κόμματός του στο θέμα των διώξεων της Δικαιοσύνης κατά της Χρυσής Αυγής.

«Τότε, με πήραν από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και μου είπαν ότι η υπόθεση αυτή έχει τεθεί στο αρχείο και μου έδωσαν αυτό το έγγραφο με την παράκληση να σας το καταθέσω για ενημέρωση. Όπως και το έκανα…», είπε ο κ. Αθανασίου.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, σε υψηλούς τόνους είπε «ότι ο Αθανασίου “καρφώνει” τον Σαμαρά… το επίσημο έγγραφο που νομίμως εμείς ως μηνυτές έχουμε πάρει φέρει Μεγαρόσημα και είναι εδώ, αυτό που φέρατε δεν έχει, άρα σας το έδωσαν χέρι- χέρι… του το έδωσε ο Ντογιάκος… Να έρθει εδώ ο Σαμαράς να μας πεί που το βρήκε…».

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, απάντησε πως «εγώ βλέπω ότι όντως δεν φέρει τα Μεγαρόσημα, όμως η εγκυρότητα του δεν αμφισβητείται, δεν λέει κάτι άλλο από αυτό που δείχνει ο κ. Κασιδιάρης, δεν ξέρω πως έφτασε στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, εμένα μου το έδωσαν με την παράκληση, για ενημέρωση της Επιτροπής, να σας το καταθέσω».

Το θέμα έκλεισε, με την πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου να λέει στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής πως «το θέμα αυτό θα το συζητήσουμε στο τέλος του κύκλου ακροάσεως των υπουργών μαζί με τα άλλα θέματα που έχετε θέσει και όσα ακόμα τεθούν».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε