Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Άγρια κόντρα Τσακαλώτου – Βαρβιτσιώτη: «Είσαι χυδαίος!»

Άγρια κόντρα Τσακαλώτου – Βαρβιτσιώτη: «Είσαι χυδαίος!»

Φεμινιστικό … το πρώτο θερμό επεισόδιο μεταξύ του εισηγητής της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου κατά την συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά την εισήγησή του, αναφέρθηκε στις πληροφορίες περί διορισμού στην διοίκηση του υπερταμείο της κυρίας Όλγας Χαρίτου, συζύγου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αθανάσιου Παπαδόπουλου. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «δώσατε το υπερταμείο στη σύζυγο του βουλευτή σας…»

Αυτή η αναφορά προκάλεσε την έντονη αντίδραση του παριστάμενου υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που τον αποκάλεσε «χυδαίο».

Ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, διέκοψε την αγόρευσή του και απευθυνόμενος στον υπουργό και του είπε « εμπαίζεται τον λαό και με λέτε χυδαίο; Κυρία Πρόεδρε ο υπουργός να ανακαλέσει τώρα τον χαρακτηρισμό… Να ανακαλέσετε τώρα…» και πρόσθεσε «παρά την τρομοκρατία που θέλετε να ασκείσετε εδώ θα υπάρχουν άνθωρποι που θα σας λένε την αλήθεια…» με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τα έδρανα να φωνάζουν «ντροπή» και της ΝΔ να χειροκροτούν.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του γαλάζιου βουλευτή θέλησε να αποσαφηνίσει τον χαρακτηρισμό του εξηγώντας ότι «πράγματι παραφέρθηκα όταν είπα «χυδαίο» τον κ. Βαραβιτσιώτη. Αυτό που έπρεπε να πω ήταν χυδαιότητα γιατί μετά από 100 χρόνια φεμινιστικού κινήματος θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι οι γυναίκες έχουν δική τους υπόσταση. Δεν είναι ούτε του άντρα τους, ούτε του πατέρα τους. Και αυτό θα πρέπει να το μάθετε στη ΝΔ. Ξεφτιλίζετε τις γυναίκες λέγοντας η σύζυγος κάποιου…

Ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτισώτης του ανταπάντησε πως «τώρα με αυτό που μου είπατε με αποστομώσατε… Αξιες γυναίκες έχουν μόνο οι συζύγους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και κανένας άλλος…

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επέμεινε ότι «η χυδαιότητα είναι να λέτε ότι “έχουμε προτείνει έναν τραπεζικό, έναν οικονομολόγο και μια γυναίκα σύζυγο βουλευτή” Γι αυτό δεν σας στηρίζουν οι γυναίκες… Δείτε τις δημοσκοπήσεις…».

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε