Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Άγρια κόντρα στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τις συγκοινωνίες

Την αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης συναντά το ν/σχ Ρέππα για την εξυγίανση και αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών, η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ανεφάρμοστος ο νόμος δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, τονίζοντας πως απαξιώνει τις συγκοινωνίες. Αναφερόμενος δε στην τροπολογία που προβλέπει κυρώσεις σε όσους δεν πληρώνουν διόδια και εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο βουλευτής της Ν.Δ. τάχθηκε κατά, σημειώνοντας πως «αντιμετωπίζει το σύμπτωμα και όχι το νόσημα»

Να αποσυρθεί σήμερα το νομοσχέδιο ζήτησε το ΚΚΕ δια του Κοινοβουλευτικού του Εκπροσώπου, Νίκου Παπακωνσταντίνου, ζητώντας να υπάρξει κρατική επιδότηση στο εισιτήριο, στην συντήρηση και την ανάπτυξη του στόλου των μέσων μαζικής μεταφοράς, αλλά και δωρεάν μετακίνηση των ανέργων. Παράλληλα προέτρεψε τους πολίτες σε λαϊκή δράση κατά των πολιτικών της Κυβέρνησης.

Να πάρει πίσω η Κυβέρνηση την επίμαχη τροπολογία ζήτησε ο ΛΑΟΣ. «Πάρτε τη πίσω και φέρτε τη ξανά όταν θα εκδώσετε κάρτα για ανέργους, όταν καταπολεμήσετε τα πλαστά εισιτήρια, όταν πείσετε τον κόσμο ότι αντιμετωπίσατε κακοδιαχείριση και ελλείμματα νομιμοποιείστε να βάλατε φυλακή κόσμο για 1,5 ευρώ όταν γλιτώνουν οι μεγαλο-φοροφυγάδες» τόνισε ο Κοιν. Εκπρ. του κόμματος, Παύλος Μαρκάκης. «Να φέρετε την τροπολογία για όσους δεν πληρώνουν όταν κάνετε παράπλευρο δίκτυο» πρόσθεσε για το θέμα των διοδίων, και ζήτησε να καθιερωθεί κάρτα για τους μόνιμους κατοίκους και αναλογική χρέωση ανάλογα με την απόσταση. , όπως και κατασκευή παράπλευρων δικτύων.

Κατά του νομοσχεδίου τάσσεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, αποκρούοντας τις αιτιάσεις ότι υποκινεί το κίνημα «δεν πληρώνω». Ο Κοιν. Εκπρ. του κόμματος, Δημήτρης Παπαδημούλης χαρακτήρισε το κράτος ως τον «μεγαλύτερο τζαμπατζή και μπαταχτσή» απέναντι στις δημόσιες συγκοινωνίες και «εμπρηστική» την επίμαχη τροπολογία… «Η Κυβέρνηση που αφήνει ελεύθερους όσους τα έκλεψαν, η Κυβέρνηση και η αντιπολίτευση που έχουν φτιάξει νόμους για τους μεγαλο-οφειλέτες όπως ο Βοσκόπουλος, λέει ότι θα στέλνει φυλακή αυτούς που λένε ότι δεν έχουν». «Είναι επικίνδυνα πράγματα αυτά», πρόσθεσε.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί το βράδυ της Τρίτης.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε