Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Άγριο κράξιμο στην Ελλάδα: Την “ταΐζουν” και αθετεί τις δεσμεύσεις της

Άγριο κράξιμο στην Ελλάδα: Την “ταΐζουν” και αθετεί τις δεσμεύσεις της

Με ένα προκλητικό δημοσίευμα σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Rheinische Post τις εξελίξεις γύρω από το ελληνικό πρόγραμμα, τη συμμετοχή του ΔΝΤ και το ενδεχόμενο να ξαναζήσουμε το καλοκαίρι του 2015.

Η γερμανική εφημερίδα στάζει χολή για την Ελλάδα, την κατηγορεί πως ρισκάρει, πως προσπαθεί να καθυστερήσει, πως δεν κάνει όσα έχει συμφωνήσει και πως “ταΐζεται” αν και αθετεί τις δεσμεύσεις της. Εκτιμά όμως, πως με το Brexit, τον Τραμπ και τη… Λε Πεν να προκαλούν “πονοκεφάλους” στην Ευρώπη, οι Ευρωπαίοι θα την κρατήσουν στο ευρώ με οποιοδήποτε κόστος.

«Πώς να αντιδράσουν οι Ευρωπαίοι σε αυτό, όταν διανύουμε μια χρονιά κατά την οποία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ δημιουργεί ανασφάλεια στον κόσμο, πρέπει να διαπραγματευτούν το Brexit και στη Γαλλία η δεξιά λαϊκίστρια Λεπέν μπορεί να γίνει πρόεδρος της χώρας;», διερωτάται ο αρθρογράφος και… “απαντά”: «Η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μια: σε καμία περίπτωση η Ευρώπη δεν μπορεί να διακινδυνεύσει τώρα και μια κορύφωση της ελληνικής κρίσης».

Ο συντάκτης του άρθρου κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση πως «ρισκάρει και την όγδοη χρονιά προκλητικά πολλά. Η Αθήνα προσπαθεί να καθυστερήσει, να θολώσει, να αγνοήσει συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις. Και πάλι θα της περάσει, γιατί ένα σενάριο χρεοκοπίας είναι φέτος ακόμη πιο αδιανόητο απ’ ό,τι ήταν το 2009. Η Ελλάδα θα διατηρηθεί στο ευρώ – με οποιοδήποτε κόστος».

Και δεν σταματά εκεί φυσικά. Υποστηρίζει ότι η Ελλάδα απολαμβάνει ειδικής μεταχείρισης. «Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην ευρωζώνη, στην οποία η συνταγή “δισεκατομμύρια στήριξης έναντι μεταρρυθμίσεων” δεν λειτούργησε. Είναι άδικο απέναντι στις άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία ή η Ιρλανδία, να συνεχίζει να ταΐζεται η Ελλάδα παρότι αθετεί συνεχώς τις δεσμεύσεις».

Στο άρθρο γίνεται μνεία και στον ρόλο του ΔΝΤ: «Το ερώτημα εάν το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα στήριξης ή όχι δεν είναι πρωτίστης σημασίας. Ακόμη και εάν αποφασίσει να μη συμμετάσχει, η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να διασώζεται».

Πηγή: Deutsche Welle

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε