Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Αγριος καβγάς στη Βουλή

ΦΩΤΟ  EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Άγριος καβγάς βουλευτών της ΝΔ στους διαδρόμους του 1ου ορόφου Βουλής, όπου συνεδριάζει η Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο της Siemens.

Τζαβάρας και Καμμένος και τάραξαν τα… νερά με αφορμή τον τρόπο που εξέτασε ο δεύτερος, χθες στην Επιτροπή, Παναγή Βουρλούμη.

Ο κ. Τζαβάρας το βράδυ, μετά την εξέταση του μάρτυρα τηλεφώνησε στον συνάδελφο του και του έκανε κριτική για την επιθετική στάση του απέναντι στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΤΕ –  ο οποίος, να θυμίσουμε ότι ήταν επιλογή της Ν.Δ. – αλλά και για τη φράση του προς το μάρτυρα ότι ήταν «γελοία» η στάση του ενώπιον της Εξεταστικής.

Όταν λοιπόν σήμερα το πρωί ο κ. Καμμένος είδε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. έξω από την αίθουσα να συνομιλεί με τους δημοσιογράφους πλησίασε και σε έντονο ύφος του ξεκαθάρισε πως έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα και στη χώρα κι όχι στο… κόμμα κι ότι δεν πρόκειται να συμβάλλει στην συγκάλυψη της υπόθεσης.

«Αν το κόμμα μου δεν συμφωνεί με τον τρόπο και τις ερωτήσεις μου να μου το πει ευθέως» πρόσθεσε. Ο κ. Τζαβάρας προσπαθούσε μάταια να ηρεμήσει τον συνάδελφο του αλλά μάταια…!

Οι σχέσεις των βουλευτών της Ν.Δ. που μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί…  Χθες ο Πάνος Καμμένος είχε κι άλλη αντιπαράθεση με τον Κώστα Τζαβάρα αλλά και τον Αναστάσιο Νεράντζη για το κατά πόσο ένας πολιτικός που είναι και δικηγόρος μπορεί να κάνει γνωμοδοτήσεις για εταιρείες. 

Συνεχίζονται εν τω μεταξύ οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής με την κατάθεση του πρώην οικονομικού διευθυντή του ΟΤΕ (περίοδο 1994 – 1998) Χρήστου Καζαντζή.

Νωρίτερα ο νομικός σύμβουλος του ΟΤΕ Παρασκευάς Πασιάς, κατέθεσε πως έχουν ξεκινήσει ήδη  προπαρασκευαστικές ενέργειες για οικονομικό συμβιβασμό με τη Siemens μετά την αγωγή που κατέθεσε ο ΟΤΕ, με αφορμή την κατάθεση του Γενικού Διευθυντή της μητρικής Siemens A. Σίκατσεκ στη Γερμανική Δικαιοσύνη, ότι «λάδωσε» 57 άτομα στην Ελλάδα – υπονοώντας και μεγαλοστελέχη του ΟΤΕ – για να λάβει δουλειές η εταιρεία του. 

Ο μάρτυρας κατέθεσε επίσης ότι δεν έχει πάρει εντολή για να στραφεί εναντίον πρώην διευθυντικών στελεχών του ΟΤΕ που φέρονται ως κατηγορούμενοι. «Περιμένουμε» είπε χαρακτηριστικά «επαρκέστερα στοιχεία. Θα τα εξετάσουμε και μπορεί να το κάνουμε το επόμενο διάστημα». 

Ο κ. Καζαντζής δέχτηκε πυρά από τον βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Τζαβάρας, ο οποίος παρατήρησε πως «υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και στο επίπεδο της νομικής κάλυψης του ΟΤΕ, γιατί ο κόσμος καίγεται και υπάρχει ασυγχώρητη αδράνεια που αν συνεχιστεί μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ζωτικών συμφερόντων του οργανισμού». 

Σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής στάλθηκαν από τη Δικαιοσύνη τα έγγραφα από τον έλεγχο της εταιρείας Debevoise για την υπόθεση της Siemens, όπως και τα κατασχεθέντα έγγραφα από το γραφείο του Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε