Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Άγριος καυγάς Στουρνάρα – Τόμσεν για τα μέτρα -Εμπλοκή μετά τα μεσάνυχτα

Άγριος καυγάς Στουρνάρα – Τόμσεν για τα μέτρα -Εμπλοκή μετά τα μεσάνυχτα

Πολύ σοβαρή εμπλοκή προέκυψε μετά τα μεσάνυχτα στη νέα επίσκεψη της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών. Οι τόνοι μεταξύ Γ. Στουρνάρα και Πόλ Τόμσεν (εκπροσώπου του ΔΝΤ) ανέβηκαν τόσο πολύ που χρειάστηκε η παρέμβαση του Ματίας Μόρς για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Για την ακρίβεια οι πληροφορίες λένε ότι επήλθε πλήρης ρήξη. Η χθεσινή συζήτηση διεκόπη για να ηρεμήσουν οι δύο πλευρές.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ για μια ακόμη φορά έκανε τη δυσάρεστη έκπληξη. Άγνωστο γιατί στη χθεσινή σύσκεψη εμφανίστηκε με σκοπό να ανατρέψει τα πάντα αναθεωρόντας την άποψή του για όλα τα διαρθρωτικά μέτρα. Ουσιατικά αμφισβήτησε και μέτρα τα οποία έχουν ήδη συμφωνηθεί μεταξύ Ελλάδας και τρόικας, βγάζοντας, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, εκτός εαυτού τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών που απάντησε σε έντονο ύφος.

Οι ίδιες πηγές λένε στο newsit ότι ο κ. Τόμσεν με εριστικό ύφος έθεσε θέμα μέτρων 1 δισ. τα οποία έχουν κλείσει, ανατρέποντας στο παρα πέντε τη συμφωνία των δύο πλευρών.

Ο κ. Στουρνάρας μίλησε για απαράδεκτη συμπεριφορά σε έντονο ύφος και ουσιαστικά υπήρξε καυγάς και μάλιστα σε υψηλούς τόνους.

Οι πηγές λένε ότι τόσο ο Ματίας Μόρς, όσο και ο Κλάους Μαζούν, οι εκπρόσωποι της ΕΚΤ στην τρόικα έμειναν άφωνοι από τη μεταστροφή Τόμσεν.

Μάλιστα για αρκετοί ώρα παρακολουθούσαν άφωνοι τον καυγά μεταξύ Στουρνάρα-Τόμσεν και ζήτησαν στο τέλος να διακοπεί η σύσκεψη ώστε να ηρεμίσουν τα πνεύματα και οι δύο πλευράς να συναντηθούν ξανά σήμερα μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ γύρισε μέρες πίσω τις διαπραγματεύσεις αμφισβητώντας τα στοιχεία για εξοικονόμηση χρημάτων από τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, το ηλεκτρονικό σύστημα κρατικών προμηθειών κλπ και επί της ουσίας απαίτησε ακόμα μεγαλύτερες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Εκεί η ο κ. Στουρνάρας μίλησε για απαράδεκτες απαιτήσεις , λέγοντας “δεν υπάρχουν άλλα χρήματα από αλλού” κάνοντας τον Ματίας Μόρς να παρέμβει λέγοντας χαρακτηριστικά πως “δεν θα φύγουμε εάν δεν καταλήξουμε” παρακαλώντας για νέα συνάντηση σε πιο ήρεμο κλίμα και αφού τα επιτελεία ξενυχτήσουν ένα ακόμη βράδυ αναζητώντας εναλλακτικές λύσεις.

Μέσα στο τεταμένο κλίμα συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών εξέφραζαν την δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι εκτός από την τρόικα, βάλλεται και από το εσωτερικό.
“Δεν είναι δυνατόν, ενώ τα μέτρα τους έχουν δοθεί αναλυτικά και μάλιστα έχουν κληθεί ακόμα και να καθίσουν στο τραπέζι με την Τρόικα, αντί να τείνουν χείρα βοηθείας στον Στουρνάρα και το επιτελείο του, να αναλώνονται σε δημόσια κριτική και γκρίνια”, είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Αλλάζουν όλα στο αφορολόγητο για ελεύθερους επαγγελματίες, μισθωτούς και συνταξιούχους

Πως θα επιστραφεί ο φόρος για το πετρέλαιο θέρμανσης – Ποιοι δικαιούνται από 180 έως 910€

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε