Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Αγρότες – Λάδι στη φωτιά από τον Τόσκα: Χρυσαυγίτικα στοιχεία στα επεισόδια στο Χαϊδάρι

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Σάλο προκαλούν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα για τα επεισόδια που σημειώθηκαν ανάμεσα στα ΜΑΤ και αγρότες στο Χαϊδάρι, κοντά στο Δαφνί. Ο κ. Τόσκας έκανε λόγο για “ακροδεξιά και χρυσαυγίτικα” στοιχεία και για ακροδεξιά προπαγάνδα που προσπαθεί να αμαυρώσει το κίνημα των αγροτών!

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε παρέμβαση στην εκπομπή “Οι Αταίριαστοι” του ΣΚΑΙ και μάλιστα ειδικά για τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα στο Χαϊδάρι, όταν η αστυνομία επιχείρησε να σταματήσει αγρότες που ήθελαν να φτάσουν με αγροτικά στην Αθήνα και εκείνοι έσπασαν περιπολικό, ενώ υπήρξε ρίψη χημικών και πετροπόλεμος!

«Δεν λέω ότι είναι ακροδεξιά στοιχεία. Πρωτοστατούν κάποια ακροδεξιά στοιχεία, τα οποία προσπαθούν να παρασύρουν τους απλούς αγρότες και να αποτρέψουν τη συγκέντρωση των αγροτών», είπε ο κ. Τόσκας, ενώ όταν ρωτήθηκε για τα επεισόδια έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου αγρότες από την Κρήτη συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ, είπε «δεν είναι η ίδια περίπτωση».

«Δεν θα επιτρέψουμε έκτροπα, αποπροσανατολισμό και εκτροπή των αγροτικών διεκδικήσεων σε άλλες κατευθύνσεις. Οι αγροτικές διεκδικήσεις είναι σεβαστές και θα τις προστατεύσουμε», είπε.

Νωρίτερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Νίκος Τόσκας χαρακτήρισε απαράδεκτα τα όσα έγιναν το πρωί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. «Η προσπάθειά μας είναι να διαφυλάξουμε το δημοκρατικό δικαίωμα στη διαμαρτυρία και προσβλέπουμε σε μία ήρεμη διαμαρτυρία» υπογράμμισε ο κ. Τόσκας, προσθέτοντας ότι «δεν δίνονται έτσι οι κοινωνικοί αγώνες». Επίσης, ανέφερε ότι ως δείγμα καλής θέλησης της κυβέρνησης, αποδέχθηκε ένα μικρό αριθμό τρακτέρ να συμμετάσχουν στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας «εφόσον το γενικότερο κλίμα είναι ήρεμο».

Ο κ. Τόσκας σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ενώ τραυματίστηκαν δέκα αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι οι αγρότες θα διαδηλώσουν ειρηνικά, ενώ η ΕΛΑΣ θα υλοποιήσει τον σχεδιασμό για το παρκάρισμα των αυτοκινήτων τους και θα διαφυλάξει το κέντρο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε