Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Αισιόδοξος ο Βεστερβέλε για το PSI

EUROKINISSI
EUROKINISSI

Σκληρές αλλά με θετικό αποτέλεσμα θα είναι οι διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή του ελληνικού χρέους εκτίμησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας

Ο  Γκίντο Βεστερβέλε συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον πρόεδρο της ΝΔ  Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της ΝΔ Σταύρο Δήμα μεταφέροντας το μήνυμα της καγκελαρίου Μέρκελ, υπέρ της επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων και της εφαρμογής των ήδη ψηφισμένων νόμων.

Το Μέγαρο Μαξίμου χαρακτηρίζει την επίσκεψη του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών ως μια «επίσκεψη στήριξης» της χώρας και τονίζει ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκα σε καλό κλίμα

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη επίτευξης των στόχων της δημοσιονομικής προσαρμογής και του εμπλουτισμού της οικονομικής πολιτικής με μέτρα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ τόνισε την ανάγκη δημοσιονομικής πειθαρχίας στην Ευρώπη, η οποία πρέπει να συνοδεύεται με πολιτικές που θα τονώσουν την ανάπτυξη στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Από ελληνικής πλευράς, στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας, ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο αν. Τομεάρχης Οικονομίας, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο Σταύρος Δήμας επισήμανε ότι οι Έλληνες έχουν κάνει μεγάλες προσωπικές θυσίες και ανησυχούν για το μέλλον, ενώ τόνισε πόσο σημαντική είναι η συμπαράσταση και η στήριξη της γερμανικής πλευράς για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, όπως και για την αντιμετώπιση της κρίσης σε επίπεδο Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών αξιολογείται ως ενισχυτική των ελληνικών προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Επίσης, η επιλογή της ημερομηνίας της επίσκεψής του στην Αθήνα δεν θεωρείται συμπτωματική εν όψει της έλευσης της τρόικας αλλά και της τελικής φάσης των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές για το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Όπως αναφέρει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Βεστερβέλε θα ενθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει την πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της εξυγίανσης των δημοσιονομικών.

Να σημειωθεί ότι στο επίκεντρο της συνάντησής του με τον κ. Δήμα αναμένεται να τεθούν και οι εξελίξεις στο ζήτημα του Ιράν και η επαναφορά της πρότασης για επιβολή εμπάργκο από την ΕΕ στις εισαγωγές πετρελαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Διέκοψαν το παζάρι για το κούρεμα για να πιέσουν τους κερδοσκόπους – Θα πετύχει ή θα τιναχτούν όλα στον αέρα;

Περίεργα συντονισμένη επίθεση φιλίας στην Ελλάδα

Θα γίνει την Τετάρτη η συνάντηση κυβέρνησης και Νταλάρα – Τι παιχνίδια κρύβονται

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε