Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Αίτημα για άρση της ασυλίας της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου διαβιβάστηκε στη Βουλή

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αίτημα για την άρση της ασυλίας της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Μισέλ Ασημακοπούλου, διαβιβάστηκε στη Βουλή από την Εισαγγελία Ιωαννίνων.

Το λόγο πλέον έχει η Βουλή που θα αποφασίσει εάν θα αρθεί ή όχι η ασυλία της κυρία Ασημακοπούλου προκειμένου να της ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα της απιστίας από κοινού.

Η υπόθεση αφορά την περίοδο 2007-2010 που η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε την ιδιότητα του μέλους του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ιωαννίνων και φέρεται να ενέκρινε τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Ιωαννίνων και τη μετατροπή της σε Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Μέριμνας και Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την δικογραφία, με τις αυξήσεις αυτές του μετοχικού κεφαλαίου υπήρξε επιβάρυνση του Δήμου για έργα που δεν επρόκειτο να γίνουν, αφού από τους ισολογισμούς προέκυπτε ότι τα έσοδα προορίζονταν για την κάλυψη μισθών υπαλλήλων του Δήμου και συμβασιούχων του Δήμου, χωρίς να έχει τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία πρόσληψης τους.

Για την υπόθεση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και κατά όσων συμμετείχαν στα δημοτικά συμβούλια και έλαβαν αποφάσεις για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, κατά του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Ιωαννίνων και για ηθική αυτουργία στα αδικήματα αυτά κατά των μελών του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ιωαννίνων.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε