Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Αιχμές Φ.Κουβέλη στην Χρυσή Αυγή

Αιχμές Φ.Κουβέλη στην Χρυσή Αυγή

Ενημερωτική συνάντηση προέδρου ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη, με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδια    

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ενημερώθηκε σήμερα από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, για τα προβλήματα και τον τρόπο αντιμετώπισής τους στον τομέα ευθύνης του υπουργείου. Στη σύντομη συνάντηση, ο κ. Δένδιας έκανε στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ γενική ενημέρωση για τους επί μέρους τομείς του υπουργείου του και αναφέρθηκε στον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων από την Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουβέλης ενημερώθηκε για το πρόβλημα των πυρκαγιών και τη βοήθεια που η Ελλάδα θα έχει από τρίτες χώρες, όπως η Ισπανία. Ενημερώθηκε, επίσης, για τον τρόπο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας.

Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι σε γενικές γραμμές είναι σύμφωνος με τις προτεραιότητες και τις δράσεις του υπουργείου, ενώ τόνισε ότι οι κρίσεις αξιωματικών θα γίνουν στη βάση της γενικής αρχής της αξιοκρατίας. Είπε ότι δεν συμφωνεί με τις εμφανίσεις «αυτόκλητων υπερασπιστών πολιτών από εξωθεσμικά πρόσωπα» και επίσης με «αυτόκλητους υπερασπιστές αλλοδαπών». Τόνισε ακόμη ότι η λειτουργία της ΕΥΠ παρουσιάζει πολλές αρνητικές πλευρές, αλλά το συγκεκριμένο θέμα δεν συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση με τον κ. Δένδια.

“ Για εμάς είναι μείζον αγαθό η προστασία της ζωής και ασφάλειας του πολίτη. Κατά συνέπεια το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πρέπει να καταγράψει την παρουσία του κράτους μέσα στην Ελληνική Κοινωνία αποτελεσματικά με απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες. Η προστασία της ζωής του πολίτη δεν μπορεί να υποκαθίσταται από κανέναν εξωθεσμικό μηχανισμό και από εκείνους, οι οποίοι αυτόκλητα αναλαμβάνουν την προστασία της ζωής των Ελλήνων πολιτών αλλά ούτε και από αυτόκλητους υπερασπιστές των ξένων πολιτών που βρίσκονται στη χώρα μας. Κατά τούτο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πρέπει ας το επαναλάβω, να έχει καθημερινά, συστηματικά και επίπονα την παρουσία του μέσα στην ελληνική κοινωνία. Βεβαίως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πρέπει να στηριχτεί, πρέπει να προχωρήσει στις αναγκαίες αναδιαρθρώσεις και θέλω να πιστεύω ότι όλα αυτά με τον καλύτερο τρόπο θα αντιμετωπιστούν”, είπε ο Φώτης Κουβέλης.

Σημειώνεται ότι από τις δράσεις της Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας κατά την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Διατέθηκαν περίπου 5.000 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών, 990 αστυνομικά οχήματα και έγιναν χιλιάδες έλεγχοι. Προσήχθησαν 3.583 από τους 6.865 αλλοδαπούς, που ελέγχθηκαν, ενώ κατασχέθηκαν χιλιάδες κομμάτια λαθραίων εμπορευμάτων σε όλες τις κατηγορίες,από τσιγάρα μέχρι είδη ρουχισμού.

Επιπλέον, από τις αστυνομικες υπηρεσίες βεβαιώθηκαν συνολικά 673 παραβάσεις της ποινικής νομοθεσίας, πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα, και συνελήφθησαν 325 άτομα για διάφορα αδικήματα από ελέγχους που έγιναν αποκλειστικά στο κέντρο της Αθήνας.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων ελέγχθηκαν έξι κτίρια. Οι επιχειρήσεις έγιναν από μικτά κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΣΔΟΕ, του δήμου Αθηναίων, της περιφέρειας Αττικής, παρουσία εισαγγελέα.

Κατά την έρευνα, εντοπίστηκαν 24 κλεμμένα οχήματα, κατασχέθηκαν 824,6 γρ. κάνναβης, 13,4 γρ. ηρωίνης, 0,6 γρ. κοκαΐνης, 624 ναρκωτικά χάπια, 3 όπλα και 139 κινητά τηλέφωνα.

Επίσης, βεβαιώθηκαν 100 παραβάσεις που αφορούν τη νομοθεσία για τα ήθη και τα εκδιδόμενα άτομα σε υπαίθριους χώρους, για τις οποίες υποβλήθηκαν και οι αντίστοιχες μηνύσεις. Αρκετά από τα εκδιδόμενα άτομα εξετάστηκαν από υγειονομικό κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα μέλη του οποίου συμμετείχαν στους αστυνομικούς ελέγχους.

Για τον τομέα του παρεμπορίου στο κέντρο και ιδιαίτερα σε χώρους των πανεπιστημίων διατέθηκαν 429 αστυνομικοί και 228 δημοτικοί αστυνομικοί. Ειδικά 153 αστυνομικοί ερεύνησαν χώρους για παρεμπόριο πλησίον του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Νομικής Σχολής Αθηνών. Κατασχέθηκαν χιλιάδες είδη παρεμπορίου, όπως 1.050 πακέτα λαθραία τσιγάρα, 8.697 είδη ρουχισμού, 2.014 οπτικά – γυαλιά ηλίου, 2.121 CDs / DVDs καθώς και 22.664 άλλα είδη παρεμπορίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χρυσή Αυγή: Πρόταση νόμου για κατάργηση των κομματικών επιχορηγήσεων

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε