Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αιχμές Πικραμμένου στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο – “Αν βάζαμε στην άκρη τις διαφορές μας, η Ελλάδα θα ήταν σε καλύτερη μοίρα”

Αιχμές Πικραμμένου στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο – “Αν βάζαμε στην άκρη τις διαφορές μας, η Ελλάδα θα ήταν σε καλύτερη μοίρα”

Ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο το μεσημέρι της Παρασκευής , στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα βασικά θέματα ήταν η ενημέρωση εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου, αλλά και η πορεία του κυβερνητικού έργου.

Ο κ. Πικραμμένος κατά την εισήγησή του τόνισε “Κληθήκαμε να διαχειριστούμε την πορεία της χώρας σε δύσκολες ώρες, κάτω από συνθήκες ιστορικές, συνθήκες ιδιαίτερης κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής έντασης”. Πρόσθεσε επίσης πως “σε αυτές τις δύσκολες ώρες είναι αναγκαίο να παραδεχθούμε ότι η Ελλάδα θα ήταν σε πολύ καλύτερη μοίρα αν όλοι μας βάζαμε στην άκρη τις διαφορές μας και δουλεύαμε από κοινού για το καλό της πατρίδας”.

Στη συνέχεια κάλεσε τους  αρμόδιους υπουργούς να πράξουν ό,τι είναι απαραίτητο για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, ενώ έκανε αναφορά στα δύσκολα θέματα που κλήθηκε να διαχειριστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση:

“Θέλω επίσης να υπογραμμίσω ότι παρότι είμαστε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, τα προβλήματα που διαχειριστήκαμε αυτές τις 30 μέρες, κάθε άλλο παρά τρέχοντα ήσαν. Αντιθέτως αντιμετωπίσαμε πολύ δύσκολα προβλήματα με μεγάλο κοινωνικό ενδιαφέρον και αντίκτυπο. Αναγκασθήκαμε σε αρκετές περιπτώσεις να περπατήσουμε πάνω σε μια λεπτή γραμμή ώστε και αποτελεσματικοί να είμαστε αλλά και εντός των ορίων που το Σύνταγμα και οι νόμοι θέτουν στην αποστολή μας” ανέφερε ο κ. Πικραμμένος.

Γενικά ο  κ. Πικραμμένος συνόψισε:

– μια δύσκολη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών με τα βλέμματα όλων στραμμένα πάνω στην Ελλάδα και να θέσουμε το μείζον ζήτημα της ανάπτυξης
– την εξεταστική περίοδο για δεκάδες χιλιάδες μαθητές,
– μια σοβούσα κρίση στο χώρο της υγείας και του φαρμάκου που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία
– μια διαφαινόμενη κακή – ή τουλάχιστον χειρότερη από την περσινή- σεζόν για τον ελληνικό τουρισμό
– μια επικίνδυνη αδράνεια σε κρίσιμους τομείς του κράτους όπως ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός
– επικίνδυνα φαινόμενα αυτοδικίας που δηλητηριάζουν το δημόσιο βίο και εντείνουν τη δυσπιστία απέναντι στις αρχές,
– τον κίνδυνο ενός black out στην αγορά ενέργειας λόγω των σημαντικών προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι μεγάλες ενεργειακές επιχειρήσεις
– και φυσικά την προετοιμασία για τον δεύτερο γύρο εκλογών με σημαντικά μειωμένο προϋπολογισμό σε σχέση με την 6η Μαϊου.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το τεέυταίο Υπουργικό Συμβούλιο ο κ. Πικραμμένος κάλεσε τους υπουργούς να φτιάξουν φακέλους με τα θέματα που θα παραδώσουν στους διαδόχους τους, καθώς επίσης να βρίσκονται σε επιφυλακή μέχρι την ημέρα που θα παραδώσουν στην επόμενη κυβέρνηση.

Στις 7 μ.μ. ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον προκάτοχό του Λουκά Παπαδήμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τα παίζουν όλα για την πρωτιά! – Οι κρυφές δημοσκοπήσεις δείχνουν ντέρμπι

Το προβοκατόρικο δημοσίευμα των FTD που κάνει άνω – κάτω τις εκλογές! – Αναρτήθηκε στα ελληνικά και αποκαλεί επικίνδυνο δημαγωγό τον Τσίπρα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε