Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αιχμηρός ο Καστανίδης σε δικαστικό που ζήτησε κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών

Αιχμηρός ο Καστανίδης σε δικαστικό που ζήτησε κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.12.2010 | 14:43
Πρώτη δημοσίευση: 11.12.2010 | 14:33

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του προέδρου Δικαστών και Εισαγγελέων και του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, γιατί ο πρώτος έκανε νύξεις για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και το αίσθημα απέχθειας που προκαλεί στους πολίτες.

Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης ο πρόεδρος Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Αθανασίου έκανε λόγο για διαχρονικές ευθύνες της εκτελεστικής εξουσίας, καθώς, όπως είπε, δεν έχει αναθεωρήσει το νόμο περί ευθύνης υπουργών, με αποτέλεσμα η κοινωνία να θεωρεί υπεύθυνη τη δικαιοσύνη για την παραγραφή αδικημάτων υπουργών.

"Γνωρίζει ο λαός ότι δεν αποφασίζουν αόριστα τα δικαστήρια την παραγραφή, αλλά ο νόμος; Οι δικαστές έφτιαξαν το νόμο περί ευθύνης υπουργών; Ποιός φταίει που παραγράφονται τα αδικήματα των υπουργών πριν καλά - καλά αποκαλυφθούν; ", διερωτήθη ο κ. Αθανασίου, ενώ αναφέρθηκε "σε προσπάθεια επηρεασμού των δικαστών, από πολιτικούς".

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Καστανίδης δήλωσε ότι “αναγνωρίζει το δικαίωμα του κάθε πολίτη να ασκεί κριτική” προσθέτοντας ότι “αναγνωρίζει επίσης το δικαίωμα ΑΚΟΜΗ και σε δικαστικούς να σχολιάζουν πολιτικά θέματα”. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποστροφή του λόγου του κ. Καστανίδη σχολιάστηκε στη συνέχεια αρνητικά από παρευρισκόμενους δικαστικούς.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο