Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Άκης: «Δεν έχω off shore, δεν πλούτισα από την πολιτική»

Άκης: «Δεν έχω off shore, δεν πλούτισα από την πολιτική»

Για επίδειξη δύναμης από την πλευρά συγκεκριμένων συμφερόντων, τα οποία όμως για ακόμη μια φορά δεν κατονομάζει κάνει λόγο σε δήλωσή του ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο πρώην υπουργός δεν κάνει αναφορά στην απόφαση του ΠΑΣΟΚ να άρει την κομματική του ιδιότητα, ενώ μιλά και πάλι για πρωτοφανή σε ένταση και έκταση συκοφαντική, δυσφημιστική, ανήθικη και κακόβουλη επίθεση, που δεν αποκλείεται να συνεχιστεί και έχει ως στόχο την κοινωνική απαξίωση κάθε πολιτική προσφοράς του στη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια.

«Με πρωτοσέλιδα και πολυσέλιδα δημοσιεύματα συγκεκριμένων εφημερίδων παραμορφώνοντας τα δεδομένα της ζωής μου αλλά και της πολυετούς πολιτικής μου πορείας και εξέλιξης, με εμφανίζουν «κροίσο» με 10, 11, 15, 25 ακίνητα ή διαμερίσματα», αναφέρει ο κ. Τσοχατζόπουλος στην επιστολή του και κάνει λόγο για κατασκευασμένα στοιχεία και γεγονότα, για μια εικονική πραγματικότητα που «με την περιουσιακή και οικονομική κατάσταση τη δική μου, καθώς και της οικογένειάς μου, ουδεμία σχέση ούτε είχαν, ούτε μπορούσαν να έχουν».

Χαρακτηρίζει αφορμή για την «από καιρό προσχεδιασμένη επίθεση» την αγορά του διαμερίσματος στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, επίθεση που όπως λέει είχε στόχο να αλλάξει η δημόσια εικόνα του ως μαχόμενου πολιτικού με αυτή «ενός φαύλου κερδοσκόπου, που τώρα δήθεν ξεσκεπάστηκε».

«Απέναντι στο ποτάμι λάσπης έχω χρέος να υπερασπιστώ τη δημόσια εικόνα και ιστορία μου», τονίζει και προσθέτει πως «δε συνιστά αθέμιτο πλουτισμό, ούτε έγινα «κροίσος» εκ της πολιτικής επειδή κατά τα 40 χρόνια της διαδρομής μου αγόρασα με δανεισμό ένα διαμέρισμα στα Μελίσσια το 1991, που πωλήθηκε το 1996 για να αγοραστεί ένα άλλο στο Ψυχικό, το οποίο παραχώρησα στην πρώην σύζυγό μου. Ούτε επειδή αγόρασα το 2004 μια οριζόντια ιδιοκτησία γραφείου στην Κυψέλη, ούτε επειδή αποκτήσαμε το 1985-86 δυο αγροτεμάχια, όπου στο ένα χτίστηκε εξοχική κατοικία».

«Δεν υπάρχουν «δεκάδες ακίνητα» ούτε «τεράστια περιουσία». Επίσης, ούτε είχα, ούτε έχω οποιαδήποτε εξωχώρια εταιρεία», λέει το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και αρνείται ότι στην κυριότητά του βρίσκονται ακίνητα όπως του Χόντου στη Μητροπόλεως, ένα στην οδό Ομήρου, ιδιοκτησίας του Μεγάρου Μουσικής, στη «Στοά» επί της Πατησίων, ιδιοκτησίας ιδρύματος «Μάταλα» καθώς και ένα ξενοδοχείο στο Καρπενήσι. «Βασικό στέλεχος της επιχείρησης ψεύδους και λάσπης αποτελεί και η προσπάθεια να μου χρεώσουν ακίνητα και κατασκευές που αποτέλεσαν αντικείμενο της 20χρονης επαγγελματικής δραστηριότητας της κόρης μου», επισημαίνει.

«Αυτή η πρωτοφανής σκευωρία σε βάρος μου πέτυχε ήδη μεταξύ άλλων την κατεδάφιση της δημόσιας εικόνας μου, την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας, τη στοχοποίηση τη δική μου και της οικογένειάς μου», τονίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος και μιλά για «επίδειξη δύναμης από την πλευρά συγκεκριμένων συμφερόντων», τα οποία όμως αποφεύγει να κατονομάσει.

Τέλος, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η Δικαιοσύνη και οι ελεγκτικές αρχές θα φωτίσουν την πλήρη αλήθεια και προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη ώστε «να απαιτήσω άμεσα την αποκατάστασή μου και να υπερασπιστώ στην υπόληψη και την οικογένειά μου».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε