Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αλ. Παπαρήγα: “Ή θα πτωχεύσει ο λαός, ή η πλουτοκρατία”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

“Εμείς έχουμε το μυαλό μας πρωτίστως στο κίνημα και όχι στην κάλπη,” απαντά η γενική γραμματέας του ΚΚΕ στο ερώτημα γιατί η αριστερά δεν εισπράττει κέρδη από την υποχώρηση που εμφανίζουν τα δύο μεγάλα κόμματα.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, η Αλέκα Παπαρήγα διευκρινίζει ότι εκπροσωπεί το ΚΚΕ και όχι “κάποια αριστερά”.

Αναφερόμενη στην ιδεολογική και πολιτική τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ, τον τοποθετεί “στην αριστερή πλευρά του ευρωμονόδρομου, της συνδικαλιστικής ηγεσίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που εκπροσωπούν την εργατική αριστοκρατία”.

Στις κατηγορίες για τις πρακτικές του ΠΑΜΕ, με τις οποίες το ΚΚΕ σπρώχνει τα πράγματα στα άκρα, η κα Παπαρήγα απαντά ότι “όσο πιό ισχυρό είναι το εργατικό κίνημα, τόσο καλύτερα για το λαό” και προσθέτει ότι “αν οι εργαζόμενοι έδιναν περισσότερο βάση στις έγκαιρες προειδοποιήσεις του ΚΚΕ για το τί σημαίνει Μάαστριχτ και ευρωμονόδρομος, θα ήταν σίγουρα σε καλύτερη θέση να τους αντιπαλέψουν σήμερα”.

Στο ερώτημα, τί προτείνετε αντί των μέτρων και του μηχανισμού στήριξης, η ΓΓ του ΚΚΕ απαντά ότι το κόμμα της μάχεται “με πρόταση εξουσίας για άλλο δρόμο ανάπτυξης από τον καπιταλιστικό, “καλώντας σε λαϊκή αντιμονοπωλιακή συμμαχία για τη λαϊκή εξουσία”.

Η Αλέκα Παπαρήγα λέει ότι το ΚΚΕ δεν είναι αντίθετο γενικά, απέναντι στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να περάσει νόμο για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων, αλλά “τον κατάλογο των μελών μας δεν πρόκειται να τον παραδώσουμε σε κανέναν,” τονίζει χαρακτηριστικά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε