Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αλ.Τσίπρας: “Δήμευση περιουσίας για όσους δηλώνουν ψευδή στοιχεία!” – “Oλική ή μερική διαγραφή των δανειακών χρεών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών”

Αλ.Τσίπρας: “Δήμευση περιουσίας για όσους δηλώνουν ψευδή στοιχεία!” – “Oλική ή μερική διαγραφή των δανειακών χρεών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών”

– Θα εθνικοποιήσουμε τις τράπεζες.Θα παγώσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις
– Σταδιακή μείωση συντελεστών ΦΠΑ και η ελαχιστοποίησή τους στα διατιμημένα τρόφιμα (ψωμί, γάλα, κλπ).
–  “Πρώτη πράξη μας η ακύρωση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών του νόμων”
– “Θέτουμε το πρόγραμμά μας στην κρίση του λαού, όχι προς έγκριση στην τρόικα”
– Άριστος νομοθέτης της διαπλοκής ο Βενιζέλος
– O Σαμαράς δεν φτάνει που εξαπάτησε μια φορά τον ελληνικό λαό τώρα θέλει να τον εξαπατήσει και δεύτερη

ΩΡΑ 13.49 Αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσυνης και ασφάλειας. Η χώρα μας μπορεί και πρέπει να γίνει πρωτοπόρα δύναμη αλλαγής στην Ευρώπη.

ΩΡΑ 13.47 Καταθέτουμε σήμερα ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό κυβερνητικό πρόγραμμα. Κοιτάμε τον ελληνικό λαό στα μάτια και δεν του λέμε ότι είναι εύκολος ο δρόμος που τον καλούμε να πορευτούμε μαζί. Δεν ισχυριζόμαστε ότι λεφτά υπάρχουν. Ο λαός δεν είναι επαίτης. Διαβεβαιώνουμε όμως ότι πόροι μπορούν να εξοικονομηθούν μόνο αν ακυρώσουμε το Μνημόνιο.

ΩΡΑ 13.46 Μορατόριουμ στις αγορές μείζονων αμυντικών συστημάτων θα προτείνουμε στην Τουρκία. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να εργαστούμε για να καταλήξουμε σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση για το όνομα της ΠΓΔΜ. Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό στα πλαίσια του ΟΗΕ.

ΩΡΑ 13.45 Επιθυμούμε διακαώς την βελτίωση των σχέσεών μας με την Τουρκία. Και οι 2 μας πληρώσαμε βαρύτιμημα από τον ψυχρό πόλεμο στο Αιγαίο. Δώσαμε την ευκαιρία σε μεγάλες δυνάμεις να εκμεταλλευθούν τον ανταγωνισμό και να βγάλουν μεγάλα κέρδη. Η ειρήνη πρέπει να επικρατήσει. Αλλά η ειρήνη χρειάζεται 2. Η χώρα μας αλλά και η Κύπρος υποστήριξε και υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Δεν είδαμε κανένα θετικό βήμα από την άλλη πλευρά προς την επίλυση του Κυπριακού.

ΩΡΑ 13.43 Θα ενεγροποιήσουμε όλες τις αναγκαίες διαδικασίες για την υπογραφή διμερών συμφωνιών με τις γειτονικές χώρες στην οριοθέτηση ΑΟΖ. Να εδραιώσουμε την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευαίσθητη και πολύπαθη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

ΩΡΑ 13.42 Θα προωθήσουμε μια νεα ανεξάρτητη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας είναι για μας αδιαπραγμάτευτη. Η χώρα μας είναι ισότιμο μέλος της ΕΕ από αυτή την σχέση απορρέουν δικαιώματα και υποχρεώσεις.

ΩΡΑ 13.40 Αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Καθιέρωση της απλής και ανόθευτης αναλογικής.

ΩΡΑ 13.38 Τέλος στο ρουσφέτι και την διαπλοκή.Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να το κάνουμε. Δημόσιο αγαθό οι τηλεοπτικές συχνότητες. Είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να παραχωρείται με κανόνες και όλοι οφείλουν να σέβονται τους κανόνες της δημοκρατίας.

ΩΡΑ 13.35 Θα αναδιοργανώσουμε την δημόσιο διοίκηση. Διαφάενεια και αξιοκρατία. Θα αντιμετωπίσουμε υπεύθυνα τα ζητήματα που άπτονται της μεταναστευτικής πολιτικής. Η διαπραγμάτευση ενος νεου παλισίου μεταναστευτικής πολιτικής διεκδίκηση αποτελεσματικής ευρωπαϊκής στήριξης και αλληλεγγύης. Ταξιδιωτικά έγγραφα για τον μεγάλο όγκο των μεταναστών που επιχειρούν να φύγουν από την Ελλάδα και να πάνε στην κεντρική και βόρεια ευρώπη για να βρουν δουλειές.

ΩΡΑ 13.33 Θα εθνικοποιήσουμε τις τράπεζες οι οποίες έχουν πάρει δάνεια και τα φορτώνουν στις επόμενες γενιές. Θα παγώσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις. Θα επαναφέρουμε σταδιακά και ανάλογα με τις δυνατότητες της οικονομίας υπο δημόσιο έλεγχο επιχειρήσεις που είναι σε μερικό δημόσιο έλεγχο ή έχουν ήδη ιδιωτικοποιηθεί.

ΩΡΑ 13.32 Θα υψώσουμε αμέσως ασπίδα κοινωνικής προστασίας για να ανασχέσουμε την ανθρωπιστική κρίση. Για να ανακουφιστούν οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι άστεγοι. Να εφαρμόσουμε την πρότασή μας για την ολική ή μερική διαγραφή των δανειακών χρεών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

ΩΡΑ 13.31 Θα δημιουργήσουμε συνθήκες σταθερότητας και ασφάλειας για κάθε έλληνα και ελληνίδα στην δίκαιη και αξιοπρεπή αμοιβή. Δίκαιη και αξιοπρεπή σύνταξη για τα γηρατεία. Θα καλύπτουμε τις μελλοντικές ανάγκες του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης από το ταμείο Εθνικού Πλούτου. Εκεί θα μεταφερονται όλα τα δικαιώματα του φυσικού πλούτου της χώρας. Και όλη η εμπορεύσιμη κινητή και ακίνητη περιουσία του κράτους.

ΩΡΑ 13.29 Αναλαμβάνουμε την ευθυνη και εγγυώμαστε να ενώσουμε τον ελληνικό λαό τον οποίο επιχειρεί να διχάσει η ΝΔ και ο Σαμαράς στην βάση ενός κυβερνητικούς προγράμματος που θα απεγκλωβίσει την Ελλάδα από την κρίση.

ΩΡΑ 13.27 Πόροι για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης θα κινητοποιηθούν τόσο από εσωτερικές όσο και από εξωτερικές πηγές. Στις εσωτερικές πηγές περιλαμβάνονται: η δημιουργία όρων για την επιστροφή καταθέσεων και τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, η αύξηση των πόρων από τη ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος για την αναπτυξιακή αναδιανομή του πλούτου, η πάταξη της εισφοροδιαφυγής, η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου και των υδρογονανθράκων, η υπογραφή διμερούς συμφωνίας με την Ελβετία για τη φορολόγηση των εκεί καταθέσεων Ελλήνων πολιτών, που ακόμα εκκρεμεί, καθώς και η αναστολή αποπληρωμής τόκων για χρονικό διάστημα που θα προκύψει από διαπραγμάτευση. Αντίστοιχα στις εξωτερικές πηγές χρηματοδότησης της ανάπτυξης περιλαμβάνονται: ο επανασχεδιασμός του ΕΣΠΑ και η αύξηση της απορροφητικότητάς του, ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης επενδύσεων στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της ύφεσης και η ανάπτυξη της πολυμερούς οικονομικής διπλωματίας.

ΩΡΑ 13.26 Θα επανεξεταστούν από μηδενική βάση οι σχέσεις ανάμεσα στο κράτος, τη ναυτιλία και τον εφοπλιστικό κόσμο, με στόχο τη κατάργηση των προκλητικών 58 διαφορετικών φοροαπαλλαγών και τη δημιουργία ενός σταθερού φορολογικού καθεστώτος που θα ανταποκρίνεται στη Συνταγματική επιταγή για τη συμβολή στα φορολογικά βάρη όλων των Ελλήνων υπηκόων.

ΩΡΑ 13.25 Αλλαγή των φορολογικών συντελεστών και της κλίμακας των εισοδημάτων φυσικών και νομικών προσώπων και η προσαρμογή τους στο μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να επιτευχθεί αύξηση των εσόδων με ελάφρυνση των φτωχότερων και επιβάρυνση των πλουσιότερων

Επανεξέταση όλων των ειδικών φορολογικών καθεστώτων και η αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής,

Σταδιακή μείωση συντελεστών ΦΠΑ και η ελαχιστοποίησή τους στα διατιμημένα τρόφιμα (ψωμί, γάλα, κλπ).

ΩΡΑ 13.24 Εκσυγχρονισμός και η στελέχωση των εφοριών με ειδικευμένο προσωπικό και η ενίσχυση του πληροφοριακού συστήματος για έλεγχο, διασταύρωση και διαχρονική παρακολούθηση της φορολογικής βάσης,

Εθνική Προγραμματική Συμφωνία, με τον κλάδο της ναυτιλίας και τον εφοπλιστικό κόσμο, που θα αυξήσει τα φορολογικά έσοδα.

ΩΡΑ 13.22 Αμεση υλοποίηση πλήρους και κανονικού περιουσιολόγιου, ελλήνων σε Ελλάδα και εξωτερικών. Θέσπιση αυστηρών ποινών. Δήμευση μέρους της περιουσίας σε όσους συλλαμβάνονται να δηλώνουν ψευδώς τα περιουσιακά του στοιχεία.

ΩΡΑ 13.21 Αμεσο πάγωμα μειώσεων σε μισθούς και δαπάνες, Ριζική επανεξέταση και κατανομή των δημοσίων δαπανών. Λειτουγία και ενισχυση της αρχης κρατικών προμηθειών που θα ελέγχει ότι αγοράζει το κράτος από τον ιδιωτικό τομέα.

ΩΡΑ 13.19 Η προσαρμογή θα προέλθει από την φορολόγηση του πλούτου με στόχο την αύξηση των εσόδων από φόριυς κατα 4% των εχόντων και κατεχόντων σε ορίζοντα 4ετιας. προυποθέτει την ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος. Πρέπει να σταματήσουμε να φορολογούμε την φτώχεια και να φορολογούμε τον πλούτο.

ΩΡΑ 13.17 Σταθεροποίηση των πρωτογενών δαπανών κατ’ ελάχιστον στο 43% έναντι της μειωσης του κατω απο 36% όπως προβλέπει το Μνημόνιο. Θα καλυφθεί από την αύξηση των δημοσίων εσόδων.

ΩΡΑ 13.15 Θα άρουμε την αποφαση για άρση της μετενέργειας. θα καταργήσουμε τα χαράτσια για τα μικρομεσαία εισοδήματα για όσους ζουν στα όρια της φτώχειας. Υλική ανακούφιση των θυμάτων της κρίσης, σταθεροποίηση της οικονομίας, την εμπεδωση αισθήματος ασφάλειας και ελπίδας με τον περιορισμό της γενικευμένης ανασφάλειας.

ΩΡΑ 13.13 Θα διεκδικήσουμε νεα ανα διαπραγμάτευση του χρέους και μορατόριουμ. Το ύψος εξυπηρέτησης του χρέους θα πρέπει να συνδεθεί με τον ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ. Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα καταργήσει άμεσα την πράξη υπουργικού συμβουλίου με την οποία μειώθηκαν ο κατώτατος μισθός κατά 22%, κατά 32% για νεους έως 25 ετών καθώς και μειώθηκαν τα επιδόματα ανεργίας. Θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και το επίδομα μητρότητας στα 461 ευρώ.

ΩΡΑ 13.11 Με την εντολή του λαού στις 18 Ιουνίου θα σχηματίσουμε ένα μικρό και ευέλικτο υπουργικό συμβούλιο. Τέλος στις στρατιές των συμβούλων που υποκαθιστούν την δημόσια διοίκηση. Σε αυτούς που λειτουργούν ως κομματικό κράτος εν κράτει. Θα δείξουμε επιστοσύνη στα στελέχη της δημόσιας διοίκησης ανεξάρτητα από την κομματική τους τοποθέτηση. Θα βάλουμε τέλος στο κοινωνικά απαράδεκτο στο φαινόμενο των χρυσοκάνθαρων διοικητών σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες. Τέλος στα golden boys που με το χρήμα και τα μπονους που παίρνουν μας κουνάνε το δάχτυλο.

ΩΡΑ 13.10 Θα αποκαταστήσουμε την δημοκρατία, την λαϊκή κυριαρχία και τα δικαιώματα του πολίτη. Δεν θα απαντήσουμε στην γκρίζα διαφήμιση και την πολιτική αντιπαράθεση της σήψης και της διαπλοκής που έχει επιλέξει το πανικόβλητο επιτελείο της ΝΔ.

ΩΡΑ 13.09 Τώρα διεκδικούμε την διακυβέρνηση του τόπου για να μεταφέρουμε την εξουσία εκεί απ’ όπου πηγάζει, δηλαδή στον ελληνικό λαό.

ΩΡΑ 13.08 Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ φεύγουν αλλά παραδίδουν την οικονομία σε κατάρρευση και τα δημόσια ταμεία άδεια. Και αντί να προτείνουν κάποια λύση προσπαθούν να φοβίσουν τον κόσμο για να μειώσουν όσο μπορούν την διαφαινόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Φεύγουν και παίρνουν μαζί τους και τα υποστηρίγματά τους. τα υποστηρίγματα της διαπλοκής.

ΩΡΑ 13.06 Κανείς δεν σκέφτηκε να επιβάλλει φόρο εξόδου κεφαλαίων από την χώρα.

ΩΡΑ 13.05 Ποιοί είναι αυτοί που επωφελούνται; ¨Οσοι είχαν μεγάλα εισοδήματα.Γιατί οι ανώτατοι συντελεστές φορολογίας δεν αυξήθηκαν.

ΩΡΑ 13.03 Όσοι είχαν κέρδη από το χρηματιστήριο ήταν επίσης κερδισμένοι. Όσοι εισπράττουν μεγάλα μερίσματα από μεγάλες εταιρείες και ΕΠΕ.

ΩΡΑ 13.01 Κάποιοι λίγοι συμπολίτες μας είναι κερδισμένοι από αυτή την τραγωδία που έπληξε την πατρίδα μας. Ποιοί είναι οι κερδισμένοι του Μνημονίου; Όσοι είχαν ακίνητα μέσω υπεράκτιων εταιρειών, είναι οι φοροφυγάδες. Ποιοί είναι αυτοί οι οποίοι ήταν κερδισμένοι;

ΩΡΑ 12.59 Αλλάζοντας μόνο την δόση του θανατηφόρου φαρμάκου δεν αποτρέπεις τον θάνατο του ασθενή. Δεν είναι ρεαλιστική η σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο. Δεν υπάρχει σταδιακή απαγκίστρωση. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ φεύγουν και παραδίδουν μια κοινωνία τριχοτομημένη.

ΩΡΑ 12.57 Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν υπάρχει σοβαρός οικονομολόγος στον πλανήτη που να μην παραδέχεται ότι το Μνημόνιο είναι η εξώθηση της χώρας σε αποχώρηση από την ευρωζώνη.

ΩΡΑ 12.55 Δεν είναι τυχαίο ότι κανείς δεν μιλάει πια για την δυνατότητα εξόδου της χώρας στις αγορές. Με το Μνημόνιο και με τη νεα σύνθεση του δημόσιου χρέους, με αυτές τις συνθήκες αν συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε το Μνημόνιο θα πρέπει να ξεχάσουμε την έξοδο στις αγορές για τα επόμενα 10 χ΄ρονια.

ΩΡΑ 12.54 Άριστος νομοθέτης της διαπλοκής ο Βενιζέλος. Εχει φτάσει στο σημείο να ζητάει την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης που ο ίδιος υπέγραψε αλλα και εκβίασε την ψήφισή της από την τότε κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ.

ΩΡΑ 12.53 Επίθεση σε Σαμαρά: Όλοι τον θυμόμαστε να κομπορημονεί για την σκληρή διαπαργμάτευση που έκανε με τους δανειστές και να λέει ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα διαπραγματεύθηκε με τους δανειστές. Λίγες ώρες μετά όμως υπέγραψε φαρδιά πλατιά και παραδόθηκε ανευ όρων στους δανειστές. Υπέγραψε την μειωση των επικουρικών συντάξεων και τώρα υπο τον φόβο της συντριπτικής του ήττας ζητάει μια δεύτερη διαπραγματευτική εμπειρία. Δεν φτάνει που εξαπάτησε μια φορά τον ελληνικό λαό τώρα θέλει να τον εξαπατήσει και δεύτερη.

ΩΡΑ 12.52 Το πολιτικό κατεστημένο το έχει απορρίψει το κύμα αξιοπρέπειας που σήκωσε ο ελληνικός λαός στις 6 Μαϊου.

ΩΡΑ 12.51 Το ψευτοδίλλημα μνημόνιο ή δραχμή αποκάλυψε το reuters οτι είναι μια εξυπηρέτηση των ευρωπαίων προς φίλους. Προς τις εγχώριες πολιτικές δυνάμεις του Μνημονίου.

ΩΡΑ 12.50 Αποσύρεται το πελατειακό σύστημα μαινόμενο και κινδυνολογεί, εκβιάζει και προσπαθεί να διχάσει την ελληνική κοινωνία. Πιστεύουν ότι έτσι θα πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Πλήτουν όμως την Ελλάδα. Είναι το κύκνειο άσμα των υποστηρικτών της καμμένης γης.

ΩΡΑ 12.49 Το μνημόνιο ή το εφαρμόζεις ή το ακυρώνεις. Εμείς ζητούμε την ψήφο του ελληνικού λαού για να το ακυρώσουμε.

ΩΡΑ 12.48 Στις 17 Ιουνίου ή το Μνημόνιο ή το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΩΡΑ 12.47 Ενα σχέδιο πυξίδα όχι μόνο για την ελληνική αλλά και για την ευρωπαϊκή αριστερά.

ΩΡΑ 12.46 Θέτουμε στην κρίση του ελληνικού λαού το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Εγγυάται την κοινωνικά δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση. Είναι η μόνη εναλλακτική πρόταση στο Μνημόνιο.

Κατάμεστη η Αθηναϊδα από έλληνες και ξένους δημοσιογράφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ NEWSIT – Στο 2,3% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Επτά κόμματα στη Βουλή – Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις

Καταγγελίες Α. Γεωργιάδη για τον ΣΥΡΙΖΑ – Τι απαντά η Κουμουνδούρου

Τι σημαίνει η λέξη Τσίπρας!

Τσίπρας:Θα ακυρώσω το πρόγραμμα λιτότητας – Θα φορολογήσω τους πλούσιους για ν’αυξήσω τις συντάξεις

Γεμάτο ψέμματα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Είναι ηλίθιο και τρέλα!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε