Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αλ. Τσίπρας: “Ο χώρος μας σπαράσσεται από παράλογη εσωτερική σύγκρουση”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Χρέος μας είναι όχι μόνον να περιγράψουμε την αριστερή διέξοδο από την οικονομική κρίση, αλλά και να οικοδομήσουμε το μέτωπο των δυνάμεων που θα την επιβάλει, δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

Σε συνέντευξή του στην “Αυγή της Κυριακής”, ο Αλ. Τσίπρας, λέει ότι “οικοδομούμε καθημερινά τη συμπόρευση με τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ που δεν βολεύονται στον κορσέ του ΔΝΤ,” αλλά τονίζει ότι “η αποχώρηση από το ευρώ δεν είναι επιλογή μας και όσοι την απεργάζονται επιθυμούν βίαιη υποτίμηση μισθών, αμοιβών και αξιών γης”.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δέχεται ότι η αριστερά δεν εισπράττει δημοσκοπικά από την μείωση των δυνάμεων των δύο κομμάτων, λέγοντας ότι “αν ο χώρος μας δεν σπαρασσόταν από αδικαιολόγητη και παράλογη εσωτερική σύγκρουση, θα είχαμε ξαναφτάσει διψήφια ποσοστά”.

Θεωρεί ότι τα μεγάλα σκάνδαλα που είναι αντικείμενο εξεταστικών επιτροπών, θα γίνουν αντικείμενο συναλλαγής μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων

Με αφορμή την επίσκεψη Ερντογάν, ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία να απαλλαγούμε από το βάρος των εξοπλιστικών προγραμμάτων, τις μίζες και τις προμήθειες.

Μεγάλο μέρος της συνέντευξης αφιερώνεται στα εσωτερικά του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, δύο εβδομάδες πριν το συνέδριο. Ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζει την “έκπληξή” του, όχι για τη μη εκλογή του Φ. Κουβέλη, αλλά για τη μεθόδευσή της. Υποστηρίζει ότι δε φοβάται ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο συνέδριο, αλλά τη συνέχεια της σημερινής λειτουργίας του κόμματος, με εκφυλιστικά φαινόμενα που δίνουν την εικόνα Βαβυλωνίας.

Στο ενδεχόμενο να μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ από ένα πολυπολικό, σε διπολικό σχήμα, σημειώνει ότι αυτό εγκυμονεί κινδύνους για την ενότητα του εγχειρήματος.”Δεν πρέπει να παίζουμε κρυφτούλι, ούτε να δίνουμε την εικόνα ότι οργανώνουμε χωριστές συγκεντρώσεις μεταξύ μας”, λέει . Είναι σαφές, συμπληρώνει ότι ο ΣΥΝ, μετά το συνέδριό του έχει υποχρέωση να αναλάβει πρωτοβουλία για μια νέα πολιτική συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

   

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε