Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Αλ.Τσίπρας: “Θα είμαστε παρόντες ως αξιωματική αντιπολίτευση”

Αλ.Τσίπρας: “Θα είμαστε παρόντες ως αξιωματική αντιπολίτευση”

Είχαμε απέναντι μας μια ανίερη συμμαχία των δυνάμεων του χθες εντός και εκτός της χώρας είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Με τη φράση «η καινούργια μέρα έχει ανατείλει για την Ελλάδα» έκλεισε τη δήλωσή του ο πρόεδρος της Κο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας έτσι την αλλαγή του πολιτικού χάρτη και προαναγγέλοντας σκληρή αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα δικαιωθεί από τις εξελίξεις».
 
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ένα δύσκολο και συναρπαστικό ταξίδι για να υπερασπιστεί την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, για να μπει τέλος στο Μνημόνιο και να επανέλθει η ελπίδα. Δώσαμε έναν αγώνα με πείσμα και αυταπάρνηση, κόντρα σε μια πρωτοφανή επίθεση εκβιασμών και τρόμου, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι υπήρξε μια ανίερη συμμαχία των δυνάμεων του χθες, εντός και εκτός της χώρας που έκανε ό,τι μπορούσε για να ανακόψει τον πόθο του λαού για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την υπερηφάνεια του για το βάρος που σήκωσε το κόμμα του όλο αυτό το διάστημα και πολλαπλασίασε τα ποσοστά του σε ενάμιση μήνα και τώρα, αν και δεν κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση, αποτελεί τον βασικό κορμό της λαϊκής, προοδευτικής, αντιμνημονιακής πλειοψηφίας του λαού είπε ο κ. Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε και συνεχάρη τον κ. Σαμαρά και σημείωσε ότι η ΝΔ έχει τη δυνατότητα να σχηματίσει κυβέρνηση με βάση τη λαϊκή ετυμηγορία και στη βάση των δικών του προγραμματικών επιλογών.
 
Θα είμαστε παρόντες στις εξελίξεις από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας ότι το κόμμα του δεν θα χαρίσει σε κανέναν τις δυνατότητες παρέμβασης στις εξελίξεις. Τόνισε, επίσης, ότι τα μέτρα λιτότητας και η εκποίηση του δημόσιου πλούτου δεν μπορεί να προχωρήσει, γιατί η κυβέρνηση δεν θα έχει την λαϊκή νομιμοποίηση . Το Μνημόνιο, είπε ο κ. Τσίπρας είναι ένα μη βιωσιμο οικονομικό σχέδιο και η απόρριψή του είναι λαϊκή εντολή.
 
Επίσης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα πρέπει να έχει υπόψη της ότι στα μεγάλα θέματα τίποτα δεν θα μπορεί να προχωρήσει ερήμην του λαού και υπογράμμισε ότι αυτή η πολιτική θα δικαιωθεί από τις εξελίξεις. Η πρότασή μας για ανατροπή μνημονίου αποτελεί τη μόνη βιώσιμη λύση για Ελλάδα και την Ευρώπη , τόνισε χαρακτηριστικά και διαβεβαίωσε ότι από τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τον αγώνα με την πεποίθηση ότι το μέλλον δεν ανήκει στους τρομοκρατημένους, αλλά στους κομιστές της ελπίδας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε