Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Αλέξη, ιδού το σχέδιο σωτηρίας των συντάξεων και του ασφαλιστικού

Αλέξη, ιδού το σχέδιο σωτηρίας των συντάξεων και του ασφαλιστικού

Λίστες δεξιά, λίστες αριστερά, λίστες παντού και στη μέση η ελληνική κοινωνία να στενάζει από φόρους, μειώσεις μισθών και συντάξεων. Επιτέλους ας βάλει η κυβέρνηση τον ένα και μοναδικό τίτλο: Τέλος στο καθεστώς της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.

Το κουαρτέτο μπορεί να μη δέχεται να υποκατασταθούν φορολογικά έσοδα με εισπράξεις από τη φοροδιαφυγή ή να χρησιμοποιηθούν οι τελευταίες ως ισοδύναμα.

Παράλογη η αντιμετώπιση, ανιστόρητη και λανθασμένη, ιδίως από τους χαρτογιακάδες των Θεσμών που δεν κατάφεραν να κάνουν ούτε μία ορθή πρόβλεψη για την πορεία της οικονομίας είτε προς τα κάτω, είτε προς τα πάνω.
Ομως, τα “μαύρα” λεφτά υπάρχουν. Είναι σε σεντούκια, σε χύτρες ταχύτητας, σε μαξιλάρια, στρώματα, θυρίδες και σε ξένες τράπεζες.

Αφού είναι εδώ, μαύρο μεν, αλλά καυτό και λαχταριστό, ας ενεργοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό η κυβερνητική και η κρατική μηχανή να τα βρει, να τα φορολογήσει ή να τα κατασχέσει. Γιατί, όπως δικαιολογημένα είπε προεκλογικά και ο Αλέξης Τσίπρας για το ΦΠΑ το ζήτημα δεν είναι οι συντελεστές, αλλά η εισπραξιμότητα. Και μετά από αυτό τί έκανες Αλέξη μου; Μήπως πάτησες γκάζι να δημιουργήσεις μηχανισμό που θα αυξήσει την εισπραξιμότητα; Μήπως κάλεσες τους υπουργούς σου να σου φέρουν σχέδια; Μήπως ζήτησες τη συνδρομή ξένων εμπειρογνωμόνων; Μπα, απλώς γύρισες πλευρό και ασχολήθηκες με δηλώσεις για άλλα …ισοδύναμα τα οποία εν τέλει δεν κατάφερες να βρεις.
Αλέξη δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα, ούτε να καινοτομήσουμε, ούτε επίσης να κηρύξουμε επανάσταση. Απλή, απλούστατη πολιτική βούληση χρειάζεται, στόχευση και σχέδιο για να επιτευχθεί ο στόχος. Αλέξη θέλεις; Μπορείς να πετύχεις.

Κι΄ αν οι Θεσμοί δεν δέχονται τα έσοδα από τη φοροδιαφυγή ως ισοδύναμα για φόρους, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να αποκαταστήσεις τα λεηλατημένα από το PSI του Βενιζέλου αποθεματικά των ταμείων, να βελτιώσεις τις κοινωνικές παροχές, να ενισχύσεις τις αδύναμες οικονομικά ομάδες των πολιτών, να δώσεις μεγαλύτερα επιδόματα σε περισσότερους ανέργους, να χρηματοδοτήσεις επενδύσεις βρε αδερφέ.
Κι΄ αν αναγκαστείς να μειώσεις τις συντάξεις επειδή το κουαρτέτο θα σε υποχρεώσει να βαδίσεις στο δρόμο του ανορθολογισμού και της βλακείας, εσύ μπορείς αν …ασπρίσεις το ¨μαύρο¨ χρήμα να αποκαταστήσεις τις απώλειες. Ακόμα και αυξήσεις μπορείς να δώσεις.

Για σκέψου Αλέξη. Από τη φοροδιαφυγή κάθε χρόνο το Δημόσιο χάνει 15 δισ. ευρώ, από την εισφοροδιαφυγή 12 δισ. ευρώ, το παρεμπόριο 7 δισ. ευρώ, το λαθρεμπόριο 3 δισ. ευρώ, δηλαδή 37 δισ. ευρώ κάθε χρόνο. Αν σε αυτά προσθέσεις και τα 14 δισ. της διαφθοράς στο Δημόσιο ε, τότε χάνουμε την …επαφή με την πραγματικότητα.
Και μόνο το 10% να πιάσεις Αλέξη, οι συντάξεις θα σωθούν.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε