Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 18 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αλέξης Τσίπρας: «Να παραιτηθεί η Δαμανάκη» – Απέφυγε να απαντήσει ο Σαχινίδης

Αλέξης Τσίπρας: «Να παραιτηθεί η Δαμανάκη» – Απέφυγε να απαντήσει ο Σαχινίδης
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.05.2011 | 14:46
Πρώτη δημοσίευση: 26.05.2011 | 14:46

Είτε αποδοκιμάστε την είτε ζητήστε την παραίτησή της κάλεσε την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τις δηλώσεις Δαμανάκη, αλλά έλαβε ως απάντηση την... εκκωφαντινή σιωπή του Φίλιππου Σαχινίδη.

Η αναστάτωση από τις δηλώσεις της Ελληνίδας επιτρόπου για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη έφτασε μέχρι τη Βουλή, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ζητά από την κυβέρνηση να την αποδοκιμάσει ή να ζητήσει την παραίτησή της.

Σε αντίθετη περίπτωση, είπε, θα επιβεβαιώσει πως «εκβιάζει μονάχα τον ελληνικό λαό και τους βουλευτές, κλείνοντας το μάτι στον κο Δασκαλόπουλο και παίζοντας με τη φωτιά». Από πλευράς της κυβέρνησης, ο Φίλιππος Σαχινίδης απέφυγε να τοποθετηθεί επί των δηλώσεων της Μαρίας Δαμανάκη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει μιαν άλλη προοπτική σκληρής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μας, αλλά όχι προτάσεις, που να θέτουν σε κίνδυνο την οικονομία της χώρας, όπως οι δηλώσεις της κας Δαμανάκη», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την συζήτηση της πρότασης του κόμματός του για σύσταση Επιτροπής ελέγχου του δημοσίου χρέους.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την σύσταση Επιτροπής εξέτασης του δημοσίου χρέους, τόνισε ο κ. Τσίπρας, αποτελεί εργαλείο για όσους θα ήθελαν να ασκήσουν σκληρή διαπραγμάτευση στο πλαίσιο της ΕΕ, για την πολιτική διαχείριση του χρέους, αλλά και για να παλέψει ο λαός, ενάντια σε όσους θέλουν την υποδούλωση της χώρας τα επόμενα χρόνια.

«Η αναδιάρθρωση του χρέους και η πολιτική διαχείρισή του, δεν είναι ζήτημα επιλογής. Κανένα κράτος με μη διαχειρίσιμο χρέος δεν μπόρεσε και δεν επεδίωξε να το αντιμετωπίσει με λογιστικό, αλλά με πολιτικό τρόπο. Το ζήτημα είναι με ποιους όρους θα γίνει η αναδιάρθρωση - και αν θα γίνει προς όφελος του λαού ή όχι», είπε.

Απαντώντας, ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης παρατήρησε πως «όσο η χώρα δανειζόταν εύκολα, δεν άκουσα κανέναν από το ΣΥΡΙΖΑ να διαμαρτύρεται για τα ελλείμματα - και το ίδιο συνέβαινε και με το ΠΑΣΟΚ. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποσκοπεί στο να καταγράψουμε το τι συμβαίνει και να δούμε ποιες είναι οι προτάσεις προς αξιολόγηση, αλλά να διακηρυχθεί πως το χρέος αυτό, δεν είναι όλων των Ελλήνων πολιτών, αλλά κάποιων επιτήδειων, που άρπαξαν για ίδιον όφελος το προϊόν του δανεισμού. Την ίδια στιγμή, υποστηρίζει πως η περιουσία του Δημοσίου ανήκει σε όλους τους Έλληνες. Αυτή είναι η λογική του τζαμπατζή».

Όσον αφορά στην επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με αφορμή τις δηλώσεις Δαμανάκη, ο Φ. Σαχινίδης απέφυγε να τοποθετηθεί αλλά παρατήρησε ότι «είναι πρώτη φορά τον ακούω να ανησυχεί για το μέλλον και προοπτική του τραπεζικού συστήματος», την ίδια ώρα που στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, «με δημόσιες τοποθετήσεις τους, καλλιεργούν προτάσεις για έξοδο απ’ το ευρώ, αδιαφορώντας για τις συνέπειες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αμηχανία στην κυβέρνηση από τις δηλώσεις Δαμανάκη για έξοδο από το ευρώ!

“Δώστε εξηγήσεις κ. Δαμανάκη”

Σκανδαλίδης: "Δεν βοηθάει η δήλωση Δαμανάκη"   Διαδώστε αυτό το άρθρο