Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

«Αλέξης Τσίπρας: ο άνθρωπος που κάνει την Ευρώπη να φοβάται»

«Αλέξης Τσίπρας: ο άνθρωπος που κάνει την Ευρώπη να φοβάται»

Αυτός είναι ο τίτλος του Paris Match για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες μέρες πριν ο Αλέξης Τσίπρας επισκεφτεί το Παρίσι.

Το γαλλικό περιοδικό φιλοξενεί συνέντευξη του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ λίγες μέρες πριν την επίσκεψή του στη γαλλική πρωτεύουσα. Ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στ’ αριστερά της Αριστεράς και πως η θεραπεία στην οποία υποβάλλεται η Ελλάδα είναι χειρότερο από το κακό και οι Έλληνες έγιναν πειραματόζωα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

«Αν η θεραπεία πετύχει, θα εφαρμοστεί σε όλη την Ευρώπη, αν αποτύχει απλά θα πουν κρίμα για τους Έλληνες» τονίζει ο κ. Τσίπρας. Δε φοβάται την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, όπως λέει και κατηγορεί τους Ευρωπαίους ότι παίζουν με τη φωτιά. «Εμείς δε θέλουμε να βγούμε από το ευρώ. Κανείς δε μπορεί να το θέλει στα σοβαρά. Μια αποβολή θα προκαλέσει σοκ και θα καταρρεύσει όλη η Ευρώπη».

Δηλώνει δε περήφανος που τον χαρακτηρίζουν ως τον άνθρωπο που πανικοβάλει τις αγορές. Τονίζει πως το ευρώ κινδυνεύει και προσθέτει πως η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ενός παγκόσμιου πόλεμου ανάμεσα στους εργαζομένους και το κεφάλαιο. «Θα τη δώσουμε τη μάχη. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει κι αν κερδίσουμε θα ανοίξουμε το δρόμο σε όλη την Ευρώπη!».

Φυσικά ο Αλέξης Τσίπρας ερωτάται και απάντά για το ραντεβού που ζήτησε από τον νέο Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ και την αρνητική απάντηση του δεύτερου. «Του έστειλα ένα μήνυμα για να τον συγχαρώ, ζητώντας αν μπορώ να τον συναντήσω. Μου απάντησε ότι θα μπορούσα να συναντήσω αμέσως τον συνεργάτη του, κ. Μοσκοβισί (σ.σ. νυν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας).

Όμως εκείνος σαν πρόεδρος θα έπρεπε να τηρήσει το πρωτόκολλο, το οποίο επιβάλλει να ξεκινά συνομιλίες με άλλους προέδρους και πρωθυπουργούς. Μου είπε επίσης ότι θα ήταν πολύ χαρούμενος να με συναντήσει και θα χαιρόταν εάν γινόμουν πρωθυπουργός».

«Η κρίση δεν είναι πια οικονομική. Έγινε και πολιτική. Αλλά αυτό δε μας φοβίζει, είναι τα άλλα κόμματα που πρέπει να φοβούνται στη λαϊκή οργή. Αν το δίλημμα συνοψίζεται στην εφαρμογή μιας νέας σειράς μέτρων λιτότητας ή να αντιμετωπίσουμε την πολιτική κρίση, επιλέγουμε το δεύτερο», λέει.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, η ακροδεξιά θα πάρει λιγότερες ψήφους γιατί οι ψηφοφόροι ανακαλύπτουν ποιοι βρίσκονται πίσω από τα συνθήματα λαϊκισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσίπρας στη WSJ: Αν μας κόψουν τα λεφτά, σταματάμε να πληρώνουμε

FTD: «Αριστερός δημαγωγός ο Τσίπρας»

Ολάντ για Τσίπρα: Αν ήταν πρωθυπουργός, θα τον έβλεπα

Πόρτα της Μέρκελ στον Τσίπρα: “Η καγκελάριος συναντάται μόνο με αρχηγούς κρατών”

Ραντεβού με τον Φρανσουά Ολάντ ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε