Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Αλέξης εν εξάλλω! “Έχετε το θράσος και μιλάτε για χειρότερο μνημόνιο;”

Αλέξης εν εξάλλω! “Έχετε το θράσος και μιλάτε για χειρότερο μνημόνιο;”

Η πρόταση Τσίπρα για κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών σχετικό με τις συντάξεις έπεσε σε… διπλό τοίχο (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και επιστρατεύτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για να ανακοινώσει τι αποφασίστηκε στη μαραθώνια σύσκεψη.
 

Ξεπέρασε τις έξι ώρες η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα εθνικό μέτωπο για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και για να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις (και όχι οι επικουρικές). Στο κλίμα αυτό ο πρωθυπουργός πρότεινε στους πολιτικούς αρχηγούς την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, πρόταση όμως στην οποία αντέδρασαν έντονα τόσο ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης όσο και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Η άρνηση των πολιτικών αρχηγών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ “έβγαλε” από τα ρούχα του τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός τους έδειξε… πίνακα με τις μειώσεις των συντάξεων στα χρόνια των μνημονίων, λέγοντάς τους: “Έχετε το θράσος και μιλάτε για χειρότερο μνημόνιο;”

Πλακιωτάκη και Γεννηματά, τελικά, δεν έβαλαν την… υπογραφή τους στη συμφωνία των υπολοίπων κομμάτων και πήγε… περίπατο η πρόταση για έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, αλλά και η συναίνεση για το Ασφαλιστικό.

Ο πρωθυπουργός είχε προτείνει νωρίτερα τη δημιουργία δυο επιτροπών, μια για το Ασφαλιστικό και μια για την Συνταγματική Αναθεώρηση, πρόταση όμως που επίσης δεν έγινε αποδεκτή από το σύνολο των πολιτικών αρχηγών.

Προεδρική ανακοίνωση

Ανακοινωθέν με τα σημεία σύγκλισης των πολιτικών αρχηγών στο ζήτημα του Ασφαλιστικού συντάσσεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αυτή την ώρα στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Το ανακοινωθέν αναμένεται να περιλαμβάνει και τα σημεία σύγκλισης στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και του εκλογικού συστήματος, όπως αυτά διαφάνηκαν κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας σύσκεψης.
 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε