Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε πάλι από τον εισαγγελέα Νικολούδη!

Πάλι φταίνε οι δημοσιογράφοι. Πάλι, τέλος πάντων κάποιοι δεν κατάλαβαν καλά.

Διευκρινήσεις για το σάλο που ξέσπασε γύρω από τον εκατομμυριούχο που έβγαλε τα χρήματα στο εξωτερικό κλήθηκε να δώσει ο επικεφαλής της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη βουλή.

Τώρα ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, σε αντίθεση με την ακρόαση του στην Επιτροπή στις 21 Φεβρουαρίου, υποστήριζει ότι δεν αναφερόταν σε βουλευτή και ότι η αναφορά του σε έναν από τους 300 δεν αφορούσε τους “300” της βουλής αλλά σε δείγμα αλλά δείγμα 300 + 10 ατόμων επί των οποίων έγινε ο έλεγχος επί συνόλου 4.400 πολιτικών προσώπων που είναι υπόχρεοι υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες.

«Δεν είχα πρόθεση να διασύρω τον πολιτικό κόσμο» επεσήμανε και απέδωσε όλο το θόρυβο στην τακτική του «σπασμένου τηλέφωνου».

«’Εχω διαμετρικά αντιθετη αποψη από υποψίες σας. Το 1 στα 300 όχι μονο δεν δείχνει δεν παραπέμπει στην Βουλή….. Εγώ μίλησα για δειγμα ελεγχου κ αυτό δεν μπορεί με κανενα τροπο να συνδέεται με την Βουλή. Ηταν δειγμα από ολους οσους ανηκουν στον πολιτικό κόσμο και ο αριθμός τους φτάνει στα 4.400 άτομα», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Εγω δεν ανεφερα πουθενά τη λέξη βουλευτής δεν βλέπω για ποιο λογο θα μπορούσε κανείς να μου αποδώσει κουβεντες που δεν βγήκαν από το στόμα μου. Αυτό που ειπα λογικά δεν μπορέι να συνδεθεί με τους 300 της Βουλής” πρόσθεσε.

Πολλες φορες ο κ. Νικολουδης διευκρινησε οτι δεν ειχε σκοπο να πληξει τους πολιτικους. “Δεν ηθελα να διασυρω τον πολιτικο κοσμο, αντιθετα ηθελα να πω οτι ο πολιτικος κοσμος δεν ειναι μια διεφθαρμενη ομαδα”, ειπε και εξηγησε την αρνηση του επι μια εβδομαδα να ανακοινωσει το ονομα επειδή του το απαγορευει ο νομος.

Προσθεσε οτι απο τη στιγμη που διαπιστωσε οτι το εκατομμυριο εφυγε νομιμα στο εξωτερικο δεν ειχε κανενα δικαιωμα να προχωρήσει σε αλλη κινηση.  “Η πολιτεια μου ανεθεσε να ερευνω την νομιμοτητα και οχι την ηθικη των ελεγχομενων. Κανεις δεν με εκανε κηνσορα ηθικης. Απο που και ως που να παραβιασω εγω το νόμο”, ειπε χαρακτηριστικα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποινική δίωξη σε πρώην βουλευτή για το πόθεν έσχες – Πολιτική

 

Αλλάζει ο νόμος για το “πόθεν έσχες” – Πολιτική

 

Στον εισαγγελέα 10 βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ λόγω πόθεν έσχες – Πολιτική

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε