Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής

Μια ξαφνική αποχώρηση έφερε καραμπόλες και αναταραχή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ραγδαίες εξελίξεις «πολιτικού» χαρακτήρα, «καραμπόλες» και ανατροπές με πολύ παρασκήνιο εξελίχθησαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η αφνική παραίτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Γρηγόρη Τασούλα για προσωπικούς λόγους, φαίνεται να αποτέλεσε την αφορμή για τις έκτακτες αλλαγές στις ηγεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Με απόφαση του ΚΥΣΕA και μετά από πρόταση του κ. Παπουτσή επελέγησαν ως αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, ο Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος και ως αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος. Επίσης, με κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του αρμόδιου υπουργού, νέος Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ορίζεται ο Ελευθέριος Οικονόμου, μέχρι χθες αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Το ΚΥΣΕΑ απένειμε στον Ελευθέριο Οικονόμου τον τίτλο του επιτίμου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.
Ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ κ. Παπαγιαννόπουλος

Ο νεος αρχηγός της Πυροσβεστικής κ.Μπονάτσος

Απένειμε στον κ. Ιωάννη Ραχωβίτσα τον τίτλο του επιτίμου υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, καθώς ήταν αρχαιότερος αξιωματικός του επιλεγέντος αρχηγού και στον κ. Στυλιανό Στεφανίδη απένειμε τον τίτλο του επίτιμου αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η παραίτηση του μέχρι πρότινος γενικού γραμματέα του υπουργείου και η αποστρατεία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κρύβουν ένα μεγάλο παρασκήνιο, το οποίο αφορούσε την επέκταση μίσθωσης ιδιωτικού ελικοπτέρου δασοπυρόσβεσης (τύπου Μi26), που σταθμεύει στα Χανιά, αντί 730.000 ευρώ, εν μέσω σφοδρών βροχοπτώσεων και οικονομικής κρίσης.

Σε αυτή την προσπάθεια μίσθωσης παρατηρήθηκαν μεγάλες παρατυπίες, με το εισηγητικό σημείωμα του Πυροσβεστικού Σώματος, να απορρίπτεται από τους επικεφαλής αξιωματικών των αρμόδιων υπηρεσιών του σώματος.

Οι ίδιοι κύκλοι του υπουργείου υποστηρίζουν πως συντάχθηκε νέο σημείωμα χωρίς τις αρνητικές εισηγήσεις των αρμόδιων αξιωματικών, δόθηκε στον γενικό γραμματέα, ο οποίος πρότεινε την παράταση της μίσθωσης όχι για 15 αλλά για 30 ημέρες, μέχρι δηλαδή την 5η Νοεμβρίου, αντί ποσού που ξεπερνά τις 700.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι όλα τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης έχουν επιστρέψει στις βάσεις τους, ενώ η ιδιοκτήτρια εταιρεία του συγκεκριμένου ελικοπτέρου ανέφεραν ότι ουδέποτε τους ζητήθηκε παράταση της μίσθωσης ελικοπτέρου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε