Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Αλλαγές στο Μνημόνιο 3 αποφασίστηκαν σε σύσκεψη στο Μαξίμου!

Αλλαγές στο Μνημόνιο 3 αποφασίστηκαν σε σύσκεψη στο Μαξίμου!

Kυβερνητική σύσκεψη με τη συμμετοχή των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης, Παιδείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Τουρισμού, Υγείας και Εργασίας έγινε υπό τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην ατζέντα της συνάντησης ήταν όλες οι λεπτομέρειες που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί άμεσα σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση απέναντι στην Τρόικα.

Επίσης, μερικές μικρές αλλαγές σε πτυχές του πολυνομοσχεδίου με στόχο την καλύτερη διευκρίνηση συγκεκριμένων ζητημάτων, έτσι ώστε και η Τρόικα να μην έχει αμφιβολίες και αντιρρήσεις.

Παράλληλα εξετάστηκαν και οι κοινές υπουργικές αποφάσεις που θα κατατεθούν τις επόμενες μέρες για σειρά ζητημάτων.

Η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης θα καταθέσει τη Δευτέρα πράξη νομοθετικού περιεχομένου με τις αλλαγές αυτές με στόχο να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις της Τρίτης στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup).

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης διαπιστώθηκε ότι η ελληνική πλευρά ανταποκρίνεται πλήρως στις δεσμεύσεις της.
“Είμαστε έτοιμοι 101%” ειπώθηκε χαρακτηριστικά” κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ενώ ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι ανακτάται η αξιοπιστία της χώρας και η Ελλάδα εισέρχεται σε τροχιά ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι εφαρμοστικές εγκύκλιοι του υπουργείου Εργασίας για τα εργασιακά και τις νέες ασφαλιστικές ρυθμίσεις θα εκδοθούν στις αρχές της εβδομάδας.

Η εγκύκλιος για τα ασφαλιστικά ενδέχεται να εκδοθεί τη Δευτέρα και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον τρόπο λειτουργίας της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών και τα ισοδύναμα μέτρα που θα αναπληρώνουν τη μείωση των αναπηρικών συντάξεων που εξαιρέθηκε από τα μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αγώνας δρόμου για την εκταμίευση της δόσης την Τρίτη στο EUROGROUP για την Ελλάδα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε