Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Αλλαγή εκλογικού νόμου, τέλος

Αλλαγή εκλογικού νόμου, τέλος

Μπορεί το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου να κυριάρχησε στην πολιτική ατζέντα το προηγούμενο διάστημα με την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να προχωρήσει στην αλλαγή του, ωστόσο, μάλλον πηγαίνει στις καλένδες αφού δεν συγκεντρώνεται η απαιτούμενη πλειοψηφία των 200 βουλευτών.

Ταφόπλακα στο θέμα αυτό έβαλε σήμερα και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΙ, εκτίμησε κατ’ αρχήν ότι ο πρωθυπουργός δεν σκοπεύει να κάνει εκλογές.

Ο κ. Θεοδωράκης, υποστήριξε πως ο κ. Τσίπρας έχει στόχο “κούτσα- κούτσα” να παραμείνει όσο το δυνατό περισσότερο στην εξουσία, για να δημιουργήσει τους δικούς του μηχανισμούς. Επανέλαβε τις θέσεις του για τον εκλογικό νόμο, ενώ σημείωσε πως εκτός από την παράλληλη συζήτηση για το Σύνταγμα θα πρέπει να γίνει και συζήτηση για τον Αρμαγεδδώνα που πλήττει την κοινωνία.

Σε ότι αφορά τις συνεργασίες ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να μετακομίσει στο ψηφοδέλτιο κανενός άλλου κόμματος και πρότεινε να δημιουργηθεί ένας δυνατός τρίτος πόλος απέναντι στην Αριστερά και στη Δεξιά. Πρέπει να αφήσουμε πίσω τα οργανωτίστικα θέματα είπε και πρότεινε να εκλεγεί από τον λαό, με πάνω από 200.000 ψήφους, αρχηγός που θα έχει καταθέσει την πλατφόρμα και στη συνέχεια να αναλάβει μέσω Συνεδρίου να οργανώσει έναν νέο φορέα. Οι άλλοι υποψήφιοι θα πρέπει να ακολουθήσουν και να στηρίξουν ή να αποσυρθούν από την πολιτική, ξεκαθάρισε.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, η πρόταση της κυβέρνησης είναι στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας για την κατάργηση του μπόνους, την απλή αναλογική και την ψήφο στα 17.

Είπε ακόμα ότι η πρόταση που θα κατατεθεί στη Βουλή, στο τέλος αυτής της εβδομάδας προκειμένου να ψηφιστεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε