Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Αλλαξε το κλίμα;

Αλλαξε το κλίμα;

Η επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ στην Αθήνα είναι αναμφισβήτητα σημαντική αλλά δεν είναι για να πανηγυρίσουμε.

Εδωσε μεγάλη ανάσα και ανακούφιση στον Πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση αλλά δεν άγγιξε θετικά την αντιπολίτευση και τους πολίτες.Οι νοήμονες πολίτες αντιλαμβάνονται οτι οι θυσίες τους δεν έχουν τελειώσει.

Η ανεργία και η φτώχεια σκιάζουν την Ελλάδα, κι όσο οι επενδύσεις και η ανάπτυξη γενικά αργεί, τόσο χειρότερα θα γίνονται τα πράγματα.
Η γερμανίδα καγκελάριος και ο κ.Σαμαράς βελτίωσαν τις προσωπικές τους και τις διμερείς σχέσεις, αλλά όχι ισότιμα.

Η κυρία Μέρκελ άκουσε τους έλληνες και γερμανούς επιχειρηματίες αλλά ενδιαφέρεται πρωτίστως για την προώθηση των γερμανικών εταιρειών, των δικών της συμφερόντων, τη βελτίωση και την επικράτηση της εικόνας της στην πατρίδα της.

Στις συναντήσεις της με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπήρξε εξαιρετικά προσεκτική στα λόγια της, χωρίς υποσχέσεις, αντίθετα όχι μόνο δεν “αδειασε” την μισητή στους έλληνες τροϊκα αλλά υπογράμμισε οτι για να πάρει η Ελλάδα τα χρήματα απο τους δανειστές θα ληφθεί υπόψη η εκθεση της τρόΪκας τις επόμενες ημέρες.

Η κυρία Μέρκελ, δεν έγινε και φίλη μας, παρά το γεγονός οτι ο κ.Σαμαράς την συνόδευσε απο την αρχή μέχρι το τέλος της επίσκεψης και είχε την ευκαιρία να καλλιεργήσει τη σχέση τους και ενδεχομένως να της αλλάξει(;) γνώμη για ορισμένα θέματα. Η γερμανίδα καγκελάριος του πρόσφερε στήριξη , περνώντας απο την άλλοτε εχθρική, είτε απαξιωτική στάση της, σε μια ευγενική κατάσταση. Αλλά μέχρι εκεί. Πέταξε το μπαλάκι στην ελληνική πλευρά , ζητώντας επίσπευση και ολοκλήρωση των μέτρων που υπολείπονται, αλλαγές στο φορολογικό, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις κ.α.
Τέλος στις σπατάλες την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μείωση του κράτους.

Η γερμανίδα καγκελάριος δεν είπε μια κουβέντα παρηγοριάς στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και άφησε την ελπίδα σωτηρίας μας στα δικά μας χέρια.”Ευχομαι και ελπίζω” μας είπε καθώς κι οτι δεν είναι δασκάλα για να μας βαθμολογήσει. Ουσιαστικά, μας είπε,” τρέξτε , δουλέψτε, ανασκουμπωθείτε, αλλάξτε νοοτροπία, διότι διαφορετικά δεν πρόκειται να πετύχετε”. Κι εδώ τον λόγο δεν τον έχει μόνο η κυβέρνηση με έργα αλλά και η αντιπολίτευση που πρέπει να σταματήσει να χαϊδεύει αφτιά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε