Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Αλογοσκούφης: Λάθος, αν με έχουν επιλέξει για “Ιφιγένεια”

Αλογοσκούφης: Λάθος, αν με έχουν επιλέξει για “Ιφιγένεια”

Αν έχουν επιλέξει εμενα ως “Ιφιγένεια” επιλέγουν λάθος, διαμηνύει ο πρώην τσάρος της Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης μέσω συνέντευξής του στη Real News. “Δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου παραποίηση στοιχείων επί των ημερών μου” συμπληρώνει επίσης, για την υπόθεση που βρίσκεται στην Εξεταστική της Βουλής.

“Η ΝΔ δεν έχει τίποτα να ντρέπεται” αναφέρει ο πρώην υπουργός στη συνέντευξή του πρσθέτοντας ότι “πρέπει το κόμμα να σταματήσει να πυροβολά τα πόδια του”. “Η αιχμή μου δεν αφορά τόσο την κεντρική στρατηγική του κόμματος” διευκρινίζει, “αλλά το γεγονός ότι κάποια στελέχη έχουν αφεθεί χωρίς κεντρική καθοδήγηση να πυροβολούν το κυβερνητικό παρελθόν της ΝΔ”.
 
Ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρει επίσης ότι η εκτίναξη του ελλείμματος στο 12,7% από το 6,2%, “έγινε το 2009, όταν εγώ πλέον είχα φύγει από την κυβέρνηση”, όπως λέει. “Το 2009 πρυτάνευσε μία διαφορετική λογική, την οποία δεν θέλω να κρίνω εκ του ασφαλούς” συμπληρώνει αφήνοντας σαφείς αιχμές για τα πεπραγμένα του διαδόχου του κ. Παπαθανασίου.
 
Σχετικά με τα παραποιημένα δημοσιονομικά στοιχεία που η Ελλάδα έστελνε στις Βρυξέλλες και για τα οποία η χώρα έχει βρεθεί στο στόχαστρο της ΕΕ, ο κ. Αλογοσκούφης απαντά: “Σε δική μου γνώση δεν ήρθε ποτέ καμία παραποίηση στοιχείων. Ότι υπήρχαν αδυναμίες και υπάρχουν ακόμη στα στατιστικά στοιχεία που αφορούν τα δημόσια οικονομικά – κυρίως των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων και των ΟΤΑ – αυτό ειναι κοινός τόπος” .
 
Ο πρώην υπουργός αναφέρει ότι ούτε στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σημίτη διαπίστωσε κάτι πέραν όσων αναγράφονται στην έκθεση της Eurostat, που ολοκληρώθηκε το 2004, ενώ για τη σημερινή αναξιοπιστία της χώρας “δείχνει” τη σημερινή κυβέρνηση, λέγοντας ότι έγιναν λάθη.
 
Ο κ. Αλογοσκούφης, ερωτηθείς αν τον αφορούν υποθέσεις που προέκυψαν επί των ημερών του, όπως ο “Γερμανός” και τα δομημένα ομόλογα με τα χρήματα των Ταμείων, απαντά ότι ο ίδιος δεν είχε αρμοδιότητα σε αυτές τις υποθέσεις. “ Δεν με αφορούν. Και τα δύο θέματα εξετάζονται εδώ και τρία χρόνια από τη Δικαιοσύνη και δεν έχει διαπιστωθεί εμπλοκή πολιτικού προσώπου” απαντά.
 
Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι τον αφορά το ζήτημα της “αυτοκάθαρσης” στη ΝΔ, ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρει:” Δεν με αφορά. Στα εσωκομματικά θέματα δεν θέλω να τοποθετηθώ γιατί έχω συνειδητά αναστείλει κάθε κομματική δραστηριότητα”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε