Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λίγα Σύννεφα 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αμερικανικά ΜΜΕ: Οι Έλληνες προτίμησαν το ευρώ

Αμερικανικά ΜΜΕ: Οι Έλληνες προτίμησαν το ευρώ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.06.2012 | 00:22
Πρώτη δημοσίευση: 18.06.2012 | 00:22

Οι Έλληνες ψηφοφόροι τάχθηκαν υπέρ του σχηματισμού μιας κυβέρνησης συνεργασίας φιλοευρωπαϊκού προσανατολισμού, τονίζεται στις περισσότερες ανταποκρίσεις των αμερικανικών ΜΜΕ από την Αθήνα.

Το σημερινό αποτέλεσμα, όπως αναφέρεται, είναι πιθανό να ηρεμήσει τις παγκόσμιες αγορές και να διαλύσει τους φόβους ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

Από πλευράς αμερικανικής κυβέρνησης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές, διαφαίνεται "ένα είδος ανακούφισης" για το εκλογικό αποτέλεσμα και περιμένουν τον σχηματισμό κυβέρνησης για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις και τα συμφωνηθέντα.

Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται ότι αν και υπάρχουν προβλέψεις για σχηματισμό κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας με ΠΑΣΟΚ, την ίδια στιγμή καταγράφεται ο κίνδυνος δυσκολίας για σχηματισμό κυβέρνησης.

Επίσης, προβάλλεται το γεγονός ότι το αντιμεταναστευτικό και νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή φαίνεται να εδραιώνει και να αυξάνει τη δύναμή του στη Βουλή, με τη σημείωση ότι είναι το κόμμα του οποίου ένας εκπρόσωπός του επιτέθηκε πρόσφατα σε δυο γυναίκες βουλευτές αριστερών κομμάτων, κατά τη διάρκεια ζωντανής τηλεοπτικής συζήτησης.

Τέλος, σημειώνεται ότι η "συντριπτική πλειοψηφία" του Ελληνικού λαού επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ και ζητά σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT

   Διαδώστε αυτό το άρθρο