Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Αμετανόητος Καμίνης για την Ρόδα – Βλέπει προβοκάτσια!

Αμετανόητος Καμίνης για την Ρόδα – Βλέπει προβοκάτσια!

Ο Δήμαρχος Αθηναίων μίλησε! Και τι δεν είπε για την Ρόδα και το φιάσκο που ακολούθησε. Ο ίδιος βέβαια εξακολουθεί να μην βλέπει κανένα φιάσκο, μάλλον προβοκάτσια βλέπει, όπως και στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης με τις αλατιέρες του Γιάννη Μπουτάρη. Όλα αυτά στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας.

Η κατάληξη μάλιστα της τοποθέτησής του για το θέμα της Ρόδας του Συντάγματος ήταν “όλα τα λεφτά”. Είπε ο δήμαρχος Αθηναίων:

«…Πάντως θα μου επιτρέψετε μία ακόμη επισήμανση: λίγες ημέρες μετά τη δική μας Ρόδα ήρθε η αλατιέρα του Μπουτάρη και δεν ξέρω τι άλλο έρχεται. Η πραγματικά ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση μάλλον ενοχλεί. Ποιους ενοχλεί, θεωρώ ότι θα το δούμε σύντομα».

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Γιώργος Καμίνης αποφάσισε σήμερα, Πέμπτη 12/01/2017 να τοποθετηθεί δημόσια (σ.σ. επιτέλους) για το φιάσκο της Ρόδας της πλατείας Συντάγματος. Της Ρόδας που τοποθετήθηκε αλλά δεν λειτούργησε ποτέ. Της Ρόδας που έγινε σήριαλ όχι λόγω των κακών καιρικών συνθηκών αλλά λόγω της ανυπαρξίας οργάνωσης, λόγω της έλλειψης πρόβλεψης μέτρων ασφάλειας και πολλών άλλων στον δήμο που διοικεί ο κ. Καμίνης. Είπε λοιπόν:

«Η απόσυρση της «Ρόδας» από την πλατεία Συντάγματος δεν ήταν για εμάς ευχάριστη απόφαση. Ήταν όμως επιβεβλημένη διότι από την πρώτη στιγμή βάλαμε το ζήτημα της ασφάλειας σε πρώτη προτεραιότητα. Όταν διαπιστώθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου η καθυστέρηση στην προσκόμιση των απαιτούμενων συμπληρωματικών στοιχείων για την αδειοδότηση, αποφασίστηκε η αποσυναρμολόγησή της. Δεν παίξαμε με την ασφάλεια. Δυστυχώς αυτή ήταν η μόνη απόφαση που θα εγγυάτο την ασφάλεια του κοινού. Ζητήσαμε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε».

Ο κ. Καμίνης προφανώς ικανοποιημένος από την ιδέα της τοποθέτησης της Ρόδας (άσχετο που δεν λειτούργησε ποτέ) είπε: «Το ενδιαφέρον πάντως των Αθηναίων και των επισκεπτών της πόλης, φανερώνει ότι η “Ρόδα” ήταν μία πρωτοβουλία που θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης. Αυτός ήταν άλλωστε ο σκοπός μας. Το λέω ακόμη μία φορά: η «Ρόδα» ήταν δωρεά προς τον δήμο Αθηναίων. Η χρήση της για το διάστημα των γιορτών θα ήταν δωρεάν για τους πολίτες, όπως και η μεταφορά, η τοποθέτησή της στην πλατεία Συντάγματος και κατόπιν η αποσυναρμολόγησή της, δεν επιβάρυνε ούτε κατά ένα ευρώ τον Δήμο Αθηναίων».

Για την παραίτηση του κ. Τεντόμα (ο μόνος που πλήρωσε τη νύφη) είπε ότι έκανε αποδεκτή την, λόγω ευθιξίας, παραίτηση του κ. Χρήστου Τεντόμα, προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), του δημοτικού φορέα που ήταν υπεύθυνος για τη διοργάνωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και πρόσθεσε ότι η συνεργασία με τον κ. Τεντόμα ήταν αρμονική και «αποτέλεσε ένα πείραμα, που θεωρώ ότι πέτυχε, επειδή αποδείξαμε ότι η συνεργασία με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης σε επίπεδο διοίκησης –όσες τέλος πάντως δέχθηκαν- δεν είναι κάτι ακατόρθωτο».

Την Ρόδα να την ξεχάσετε

Ο Δήμαρχος Αθηναίων μας ενημέρωσε επίσης ότι δεν πρέπει να ελπίζουμε σε μια νέα Ρόδα αφού τόνισε: «Η εγκατάσταση της Ρόδας ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Γι’ αυτό ζητώ από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, να ανακληθεί, στην εκτός ημερήσιας διάταξης διαδικασία, η απόφαση για τη διενέργεια διαγωνισμού. Πρώτον, διότι όπως είπα η Ρόδα συνδεόταν άμεσα με τις γιορτές, δεύτερον για να μην δημιουργηθούν επιχειρηματικές προσδοκίες και τρίτον διότι, από την προηγούμενη απόφαση, υπάρχει η χρονική δέσμευση για τη διενέργεια του διαγωνισμού την 20η Ιανουαρίου».

σ.σ Και όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν…

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε