Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αμφίβολη η υποψηφιότητα του Παπουτσή

Αμφίβολη η υποψηφιότητα του Παπουτσή

Το πρώτο στίγμα της δύναμης ισχύος του υπουργού Οικονομικών αναμένεται να καταγραφεί στις επικείμενες συνεδριάσεις της Εθνικής Συνδιάσκεψης και του Εθνικού Συμβουλίου.

Η διαφαινόμενη επιβλητική επικράτηση το Ευάγγελου Βενιζέλου στη μάχη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ με την υποστήριξη στο πρόσωπο του των περισσότερων κορυφαίων στελεχών (Λοβέρδος, Χρυσοσχοϊδης, Διαμαντοπούλου, Ρέππας, Σκανδαλίδης, Παπαϊωάννου, Ευθυμίου…) σε συνδυασμό με τη δυστοκία που καταγράφεται στην προσπάθεια του Χρήστου Παπουτσή να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 94 υπογραφές προκειμένου να υποβάλει και τυπικά την υποψηφιότητα του, είναι πιθανό σύμφωνα με εκτιμήσεις κομματικών παραγόντων να αναγκάσουν του πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη να αποσύρει την υποψηφιότητα του.

Το πρώτο στίγμα της δύναμης ισχύος του υπουργού Οικονομικών αναμένεται να καταγραφεί στις επικείμενες συνεδριάσεις της Εθνικής Συνδιάσκεψης και του Εθνικού Συμβουλίου όπου ο κ. Βενιζέλος θα επιχειρήσει να εκφράσει το όλον ΠΑΣΟΚ τονίζοντας την ανάγκη ενότητας της παράταξης μπροστά στις δύσκολες μέρες.

Τα προσεχή 24ωρα και μέχρι το Σάββατο που ξεκινούν οι κρίσιμες συνεδριάσεις στο ΣΕΦ στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» το επιτελείο το Ε. Βενιζέλου θα σχηματίσει ασφυκτικό κλοιό στους εσωκομματικούς αντιπάλους, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει άνω των 200 υπογραφών σε σύνολο 377 μελών του Εθνικού Συμβουλίου, ώστε ο κ. Παπουτσής να πιεστεί, και στο όνομα της ενότητας και της συμπόρευσης να παραιτηθεί της υποψηφιότητας του.

Άλλωστε εξαρχής στόχος του κ. Βενιζέλου ήταν να είναι μοναδικός υποψήφιος και να εκλεγεί από μικρότερο εκλεκτορικό σώμα ή έστω από τη βάση όπως ορίζει το Καταστατικό.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες σημαντική μερίδα βουλευτών, υπολογίζονται σε πάνω από 20, καθώς και μελών του Ε.Σ αποφεύγουν μέχρι στιγμής τουλάχιστον να βάλουν τη υπογραφή τους στη μία ή στην άλλη υποψηφιότητα, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την τελική τους στάση και τώρα αλλά και στο μέλλον.

Να σημειωθεί ότι με ιδαίτερο ενδιαφερον αναμένεται η στάση το λεγόμενου «μεταρρυθμιστικού» ρεύματος που σε μεγάλο βαθμό εκπροσωπεί ο Γιάννης Ραγκούσης τι θα πράξει τελικά απέναντι στην κυρίαρχη υποψηφιότητα του Ε. Βενιζέλου.

Οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση καθώς βουλευτες και πολιτευτές διαπραγματεύονται σκληρά με το επιτελείο του Ε. Βενιζέλου προκειμένου αφενός να εξασφαλίσουν μια θέση κατω από τον ήλιο στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και αφετέρου σταυροδότηση. Διότι όλοι γνωρίζουν ότι από τους 160 βουλευτές το ΠΑΣΟΚ ζήτημα είναι αν θα εκλέξει 60.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Και οι 7 υφυπουργοί υπερ Βενιζέλου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε