Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

«Αν δεν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, καλύτερα να μην πάμε στις Βρυξέλλες»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δραματικούς τόνους για ακόμη μια φορά χρησιμοποίησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Βουλή, σε μια προσπάθεια να πείσει και τους ίδιους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο!

«Αν το νομοσχέδιο δεν ψηφιστεί στο σύνολο του και σε όλες τις διατάξεις του, δεν χρειάζεται να πάμε καν στη Σύνοδο Κορυφής. Η χώρα θα έχει εκτεθεί στον κίνδυνο της μη ορθολογικής εξέλιξης και θα είναι πάλι ο αποδιοπομπαίος τράγος.
Και η Ευρώπη ψάχνει άλλοθι… Εάν η Ελλάδα τα δώσει, θα είναι κακό του κεφαλιού μας», είπε.

Και έστειλε ένα… μήνυμα στον κόσμο που αντιδρά στα μέτρα του πολυνομοσχεδίου. «Και η κοινωνία που στρέφεται εναντίον μας επειδή θα ψηφίσουμε, αν καταψηφίσουμε, θα επιτεθεί σκληρότερα και θα μας κατηγορήσει πως δεν είχαμε υπευθυνότητα να σώσουμε χώρα».

«Προσέξτε κύριοι της αντιπολίτευσης αλλά και τις συμπολίτευσης ποιο είναι το δίλημμα… Ο λαός θέλει η χώρα να σωθεί και όχι να την κρεμάσουμε στα μανταλάκια στου ευρωπαίου τύπο ή στο γκρεμό», επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόσθεσε: «Δε μπλοφάρω. Τα πράγματα είναι τόσο σοβαρά όσο τα λέω. Δεν υπερβάλω και δεν μπλοφάρω. Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλος υπουργός Οικονομικών που να έχει πει αυτά που έχω πει».

Και για άλλη μια φορά έσπευσε να πει ότι «δε με ενδιαφέρουν οι ρόλοι, η επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ. Με ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα στη χώρα, να έχει επόμενη ημέρα. Με ενδιαφέρει να μην έχει επόμενη νύχτα η χώρα.
Με αδικείτε αν νομίζετε πως τη σκέψη μου την επηρεάζει κάτι άλλο!».

Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε και στη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά προσωπικά: «Ποτέ άλλοτε η αντιπολίτευση δεν ήταν τόσο καλά ενημερωμένη για πραγματική κατάσταση χώρας. Και εγώ και ο πρωθυπουργός και οι τεχνικοί σύμβουλοι ενημερώσαμε κ. Σαμαρά και άλλους αρχηγούς. Η πρόσκληση στον κ. Σαμαρά να πάει στις Βρυξέλλες έγινε ενώ είναι πλήρως ενήμερος. ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΟΛΑ! Είμαι έκπληκτος γιατί δεν υπήρξε ανταπόκριση αλλά ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Β.Παπανδρέου: “Θα ψηφίσω το άρθρο 37. Δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη να μην πάρουμε την 6η δόση” 

Θα πειστεί και η Λούκα; – Ψηφοφορία χωρίς αύριο απόψε στη Βουλή – ‘Ολο το παρασκήνιο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε