Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Αν ήξεραν ο Βάρναλης και ο Καβάφης…

Αν ήξεραν ο Βάρναλης και ο Καβάφης…

Αν ζούσαν και ήξεραν τι τους περίμενε  Καβάφης και Βάρναλης θα ζητούσαν πνευματικά δικαιώματα…. Οι στίχοι από ποιήματά τους χρησιμοποιούνται από χθες ως όπλο στην έντονη αντιπαράθεση Σαμαρά – Τσίπρα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο είπε μιλώντας στην Βουλή: “Η δουλειά σας τώρα δεν είναι να αποδομείτε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και να κινδυνολογείτε, τώρα είστε αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα. Και τώρα τι θα απογίνετε χωρίς βαρβάρους; Τώρα πρέπει να μας πείτε τι θα κάνετε με το χάος που είναι δίπλα μας. Είστε αντιμέτωποι με τα εκατομμύρια των ανέργων, με τα χιλιάδες λουκέτα, με την ανθρωπιστική κρίση, με το νέο ανατριχιαστικό φαινόμενο των καθημερινών αυτοκτονιών”.

Ο κ.Σαμαράς δεν το άφησε να πέσει κάτω και απάντηση χθες: “Αφού σας αρέσει ο Καβάφης, λοιπόν, να σας απαντήσω με Καβάφη: Πέστε στον κ. Φωτόπουλο, που επάξια εκπροσωπείτε: Αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που χάνεις…”

Κι επειδή φαίνεται ο Καβάφης κατάντησε μονότονος, στο παιχνίδι μπήκε και ο Βάρναλης:

Αφού πρώτα ο κ.Τσίπρας υπενθύμισε ότι ο στίχος “Αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που χάνεις” είναι από το ποίημα “Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον” φρόντισε να απαντήσει με Βάρναλη αναφερόμενος στην κυβέρνηση συνεργασίας: «Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα προσβλέπουν ίσως κάποιο θάμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Lexus του Κασιδιάρη, ο… συνωστισμός για τον Σαμαρά και…
 

Η προσοχή της Χρυσής Αυγής, η αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ και το χειροκρότημα ΝΔ σε ΠΑΣΟΚ – Στιγμιότυπα από τη Βουλή μέρος 1ο

Η μάχη χαρακωμάτων άρχισε! Όσα είδαμε ήταν μόνο η αρχή! – Τα στρατόπεδα στην Βουλή – Θα ζήσουμε αντιπαραθέσεις χωρίς έλεος

«Κάποιοι σας θέλουν εκτός ευρώ» – Η αποκάλυψη… απειλή της τρόικας στην κυβέρνηση – Σε βαρύ κλίμα η πρώτη Στουρνάρα στο Eurogroup

H αμηχανία Μιχαλολιάκου και το… ανοιχτό μικρόφωνο -Video

Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με 179 ΝΑΙ και 121 ΟΧΙ…

Σαμαράς: κ.Τσίπρα είστε αβανταδόροι του λόμπι της δραχμής

Τσίπρας: Μερκελιστές είστε όχι ευρωπαϊστές

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε