Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Αναδιάρθρωση του χρέους με επιμήκυνση ζητά ο Φ. Κουβέλης

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επιπλέον πρότεινε να διαμορφωθεί ένα 5ετές αναπτυξιακό πρόγραμμα το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με 20 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Την ανάγκη να διεκδικήσουμε την αναδιάρθρωση του χρέους με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και μείωση του επιτοκίου, τόνισε ο Φώτης Κουβέλης στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επιπλέον πρότεινε να διαμορφωθεί ένα 5ετές αναπτυξιακό πρόγραμμα το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με 20 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, από το ΕΣΠΑ και με την έκδοση επενδυτικού ομολόγου.

“Όλα τα άλλα η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι δεν αποτελούν απάντηση στα μεγάλα προβλήματα”, δήλωσε ο κ. Κουβέλης και ανέφερε το κόμμα του θα καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο. Επίσης είπε ότι διαφώνησε με τον κ. Παπανδρέου σε πάρα πολλά ζητήματα και πρότεινε να υπάρξει αναστροφή της ασκούμενης πολιτικής.

“Επεσήμανα την ανάγκη να υπάρξει δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας με δεδομένο το γεγονός ότι υπάρχουν μεγάλα στρώματα της κοινωνίας τα οποία χειμάζονται”, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς ο οποίος σημείωσε ότι η δύσκολη κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί στο επίπεδο της ασκούμενης πολιτικής στο εσωτερικό της χώρας με δίκαιη κατανομή των βαρών και στο επίπεδο της Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης:

Δυο ναι και τρία όχι στις συναντήσεις Παπανδρέου με αρχηγούς

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε