Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αναδίπλωση από Σκανδαλίδη και Παπουτσή

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

“Δημιουργήθηκαν κάποιες παρεξηγήσεις που θα διαλευκανθούν σύντομα, συντονισμένα, δυναμικά και αποφασιστικά”, δήλωσε από το Παρίσι ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους που τον ακολουθούν, αναφερόμενος στις διαφοροποιήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Το “μήνυμα” Παπανδρέου ωστόσο είχε φτάσει νωρίτερα στην Αθήνα.
Έτσι προκειμένου να αποφευχθούν πειθαρχικές κυρώσεις εναντίον του Χ. Παπουτσή και του Κ. Σκανδαλίδη, τα δύο κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, μετά από έντονο παρασκήνιο και πιέσεις στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, προέβησαν σε διορθωτικές δηλώσεις μέσω τηλεοπτικών καναλιών.Συγκεκριμένα, ο Κώστας Σκανδαλίδης σε δήλωσή του στο Mega τόνισε ότι είναι “στρατιώτης του κινήματος και φανατικός οπαδός της συντεταγμένης πορείας του ΠΑΣΟΚ. Οι μάχες που δίνει ο Έλληνας πρωθυπουργός αποτελούν την ελπίδα για τη χώρα και τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση είναι μονόδρομος”.

O κ. Σκανδαλίδης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είχε πει: “στην ομιλία της Δευτέρας ένιωθα μια απόσταση να τον χωρίζει απο την κυβέρνηση και το κόμμα του, που μάλλον αμήχανα τον άκουγαν. Είναι δική του η ευθύνη για τις δομές, τις λειτουργίες και τις πρακτικές που επέβαλε ή ανέχθηκε. Επειγόντως οφείλει να λειτουργήσει ως πρωθυπουργός και ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλάζοντας τα κακώς κείμενα”.

“Τα μέτρα είναι μονόδρομος” είχε δηλώσει ο πρώην υπουργός. “Η διαχείρηση όμως της πολιτικής που τα επέβαλε έχει μεγάλα κενά. Κάνει λόγο για συνεχή διολίσθηση, αλλαγή στόχου και ακατάσχετη μετρολογία που δημιουργεί ανασφάλεια και φόβο”.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, ο Κ. Σκανδαλίδης δήλωνε: “Η αλήθεια είναι ότι όλοι μας αυτές τις ημέρες νοιώθουμε μια γροθιά στο στομάχι των ιδεών, των στόχων και των οραμάτων μας. Η εικόνα και το περιεχόμενο της πολιτικής μας δεν έχουν και πολλή σχέση με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Θα έλεγα ότι δεν έχουν σχέση με το ΠΑΣΟΚ“.

Μετά την επίθεση του Χ. Παπουτσή κατά του Φ. Σαχινίδη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ-1, ο Χρήστος Παπουτσής είπε χαρακτηριστικά: “Ήμουν φορτισμένος, μίλησα σε μια στιγμή έντασης και δεν υπάρχει πολιτικό θέμα με τον υφυπουργό οικονομικών κ. Σαχινίδη”.

Στο μεταξύ, έντονη ήταν η φημολογία περί πρόθεσης του κ. Σαχινίδη να παραιτηθεί, μετα τη φραστική επίθεση που δέχθηκε από τον κ. Παπουτσή. Ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου διέψευσε τις σχετικές φήμες, λέγοντας ότι στο γραφείο του Πρωθυπουργού δεν έφτασε καμία παραίτηση και αν έφτανε, δεν θα γινόταν αποδεκτή. 

Σε δηλώσεις που έκανε από την Ρόδο, όπου βρίσκεται, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, είπε ότι: ‘δεν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο κάποιοι πρέπει να ελέγχουν το θυμικό τους”.

Διαβάστε επίσης: 
Σφοδρή σύγκρουση Κατσέλη – Παπακωνσταντίνου
Βενιζέλος: “Συνθήκες σοκ στην ελληνική κοινωνία”
Διαμαντοπούλου:”Η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα’

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε