Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Αναγνωστοπούλου: Ο Στουρνάρας δεν θέλει να κλείσει έγκαιρα η αξιολόγηση

Αναγνωστοπούλου: Ο Στουρνάρας δεν θέλει να κλείσει έγκαιρα η αξιολόγηση

Η πρώην υφυπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, εμφανίστηκε αισιόδοξη για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους δανειστές ωστόσο τάχθηκε υπερ του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ. Συντηρώντας το εχθρικό κλίμα εκ μέρους της κυβέρνησης εναντίον του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος τον κατηγόρησε ευθέως ότι δεν θέλει να κλείσει η αξιολόγηση.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης Νorth 98, η κ. Αναγνωστοπούλου σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Με τη ΔΕΗ όπως και τον ΑΔΜΗΕ αυτή η κυβέρνηση έδωσε μάχη για να κρατήσει το δημόσιο το μεγαλύτερο ποσοστό. Άρα, είμαι σίγουρη οτι την ιδια μάχη έχει δώσει και τώρα για να κρατηθεί η ΔΕΗ σε δημόσιο έλεγχο. Απο την αλλη μεριά, αυτό που έχουμε πει πάντα στην Κ.Ο και η κυβέρνηση είναι οτι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να φέρει και η διαπραγματευτική ομάδα μια συμφωνία η οποία δεν ειναι κοινωνικά βιώσιμη άρα δεν μπορεί να περάσει απο τους βουλευτές αλλά απο την ίδια την κυβέρνηση. Δεν πιστεύω οτι κάποιος απο την διαπραγματευτική ομάδα είναι άνθρωπος ο οποίος θα ήταν αντίθετος στα συμφεροντα της κοινωνίας ή εναντίον της άποψης της γνώμης των βουλευτών. Άρα λοιπόν οτι και να έρθει οτι έρθει θα έχει μελετηθεί τόσο πολύ που ειναι θα ειναι σύμφωνο με αυτά που εχουμε πει ως κυβέρνηση άρα εκει οι βουλευτές δεν θα έχουνε πρόβλημα.

Για τις αναφορές του διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας Γ. Στουρνάρα

«Ο κ. Στουρνάρας έχει σηκώσει τις τελευταίες ημέρες το λάβαρο εναντίον του μη κλεισίματος εγκαίρως της αξιολόγησης. Πρέπει να καταλάβουν οτι για να έρθει μια συμφωνία λιγο ως πολύ ικανοποιητική για αυτη τη χώρα πρέπει να διαπραγματευτούμε. Είχε πολιτικό ρόλο και δεν αποκλείω να θέλει να επανέλθει σε πολιτικό ρόλο αυτό ειναι δικαίωμα του καθε πολίτη αυτής της χώρας να θέλει να παίξει πολιτικό ρόλο ή να βγεί να επανέλθει αν κάποτε ειχε. Το θέμα ειναι όμως να μην γινεται αυτό εις βάρος μιας διαδικασίας που παίζεται το μέλλον της χώρας. Αυτό ειναι το μεγάλο πρόβλημα. Σε αυτή τη φάση και με αυτόν τον τρόπο γιατί δεν κλείνει η διαπραγμάτευση κλπ αντί να ασκεί πίεση ως κεντρικός τραπεζίτης της χώρας προς τα εξω, ασκεί πίεση προς τα μέσα όπως κάνει και η ΝΔ και λιγότερο το ΠΑΣΟΚ. Αυτο δεν μπορει να γινεται σε μια φάση όπου προσπαθούν να σωθούν διάφορα πράγματα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε