Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Αναλαμβάνει… δράση η Λαϊκή Ενότητα

Αναλαμβάνει… δράση η Λαϊκή Ενότητα

Η ΛΑΕ είναι εδώ και δεν σκοπεύει να τα παρατήσει ή να διαλυθεί επειδή δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή. Αυτό το μήνυμα στέλνει η ηγεσία της Λαϊκής Ενότητας και ήδη η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με δηλώσεις μέσω των social media ή γραπτές δηλώσεις στηλιτεύουν τις επιλογές του νέου Προέδρου της Βουλής και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης προμηνύοντας σκληρή αντιπολίτευση μετέχοντας ενεργά στους αγώνες των εργαζομένων και των κινημάτων κατά του 3ου μνημονίου.

Μάλιστα για τις 18 ή 19 Οκτωβρίου σύμφωνα με πληροφορίες, η ΛΑΕ προγραμματίζει ανοιχτή συγκέντρωση για την οποία η ηγεσία του κόμματος δίνει μεγάλη σημασία, καθώς η μαζικότητα της ευελπιστεί να στείλει τα απαραίτητα πολιτικά μηνύματα που θα δώσουν νέα πνοή στη δημιουργία του κόμματος.

Άλλωστε η ηγεσία του κόμματος πιστεύει ότι το 3ο μνημόνιο μπορεί να αποτέλεσει τη βάση πάνω στην οποία μπορεί να χτιστεί μια νέα σχέση με την κοινωνία και ιδίως τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που παρά τη ψήφο τους δυσανασχετούν με τη στροφή του κόμματος και τις επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής.

Εκτός όμως από τη σχέση με την κοινωνία στη ΛΑΕ προχωρούν με γοργούς ρυθμούς τις εσωκομματικές διαδικασίες με συνελεύσεις των οργανώσεων σε όλη τη χώρα με ορίζοντα σε πρώτη φάση την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη στις αρχές Νοεμβρίου και σε δεύτερη το πρώτο Συνέδριο του κόμματος στις αρχές του 2016.

Ο προβληματισμός πάντως που καταγράφεται στις πρώτες εσωκομματικές ζυμώσεις μετά τις εκλογές εστιάζεται στη φυσιογνωμία του κόμματος που δεν μπορεί όπως λένε να είναι ένας ΣΥΡΙΖΑ Νο2, αλλά ένας νέος φορέας της αριστεράς με ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη άποψη για την έξοδο από τη ευρωζώνη και ανοιχτός στη δημιουργία ενός μετωπικού αριστερού σχήματος σε συνεργασία με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Σχέδιο Β’ και άλλες αριστερές εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις.

Μ.Α.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε